420ml voda, 350g glukoza, 350g cukr krupice, 60g plátková želatina, 1200g čokoláda, 3l šlehačka
Zahřát vodu s glukozou a cukrem, rozpustit čokoládu a smíchat. Namočit želatinu do studené vody. Vyšlehat šlehačku na 80 procent a vše lehce promísit. Nechat vychladit.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS