Marináda satay

Marináda satay

Suroviny:

3×ks šalotka, 2× stroužek česnek, 0,5ČL koriandru, 1×PL zázvor, 0,5ČL římský kmín, 0,5 ČL kurkuma, 0,5 ČL žluté kari, 1× PL palmový cukr, 400ml kokosové mléko, 4× PL rostlinný olej, mořská sůl,

Postup:

Šalotku vložíme spolu s koriandrem do mixeru, přidáme zázvor a vyšleháme do pěny, přidáme koření a kokosové mléko. Kuřecí maso naložíme na jednu hodinu.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS