Rýžové nudle smažené s vejci a krevetkami

Pad Thai - rýžové nudle smažené s vejci

Salát s avokádem

Suroviny:

1kg rýžové nudle, 500g krevetky, 5× stroužek česneku, 5×ks nasekané chilli, 0,1 dcl rostlinný olej, 2× svazek klíčky mungo, 250g arašídy, 8×ks vejce, 1× svazek jarní cibulka, 4× ks limetka, 200g naložené tofu, 0,2dcl rybí vývar, rybí omáčka, Tamarind juce, palmový cukr, sůl, vše na dochucení

Postup:

Rýžové nudle namočíme do vlažné vody a necháme nabobtnat cca15min . Do woku dáme olej a rozpálíme na střední teplotu, přidáme krevety a orestujeme, potom česnek, zázvor a čili papričky, tofu a zase orestujeme. Namočené nudle dáme do woku a opečeme na prudkém plameni, pánev dáme z ohně a na straně pánve přidáme rozklepnuté vejce, pořádně rozmícháme do sucha a poté zamícháme do nudlí, přidáme připravenou omáčku, mungo klíčky a ořechy vše ještě krátce orestujeme. .Na závěr posypeme cibulkou a klíčky.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS