BASIC

basic instinct in sweets

basic instinct in sweets

Staví se na pevných základech v kuchařině obzvláště, zkratky prostě nefungují protože kuchařina je 90 procent práce a zkušeností a pouze 10 procent invence a dalších vrozených či získaných vlastností.

PANA COTA

Suroviny: 6dcl smetana, 5dcl mléka, kůra a šťáva z 1×s pomeranč, 160g cukr, 23g želatina (5× plátek) 0,5ks vanilkového lusku Pracovní postup: Smetanu zahřejeme s mlékem a ostatními složkami, přidáme namočenou želatinu a necháme vychladnout.

SORBET

Suroviny: 05l vody, 120g cukr, 3×ks bílek, základní surovina Pracovní postup: vodu svaříme s cukrem, přidáme základní surovinu a necháme vychladnout, přidáme prošlehané bílky a zamrazíme.

ZMRZLINA

Suroviny: 1dcl smetana, 1dcl mléka, 1dcl základní sirup nebo složka,(+ cukr, pokud není složka sirup) 3× ks žloutek Pracovní postup: Smetanu, mléko a sirup zavařit, nechat vychladnout, přidat vejce a vyšlehat na pěnu a nechat zamrazit.

EMULZE

Suroviny: 10×PL citron šťáva, 3×PL moučkový cukr, 1×PL škrob , sůl, šafrán, olivový olej Pracovní postup: šťávu s cukrem svaříme na 1/3, přidáme škrob, provaříme a necháme vychladit. Začneme šlehat a přidávat olivový olej

MOUSE

Suroviny: na 200g hmoty 50g vyšlehané šlehačky, na 200g hmoty 10g želatiny

Noky

Suroviny: 400g suroviny (hruška, mango,) 2×PL sekt, 80g cukr, 2×PL citron šťáva, 15g želatina, 0,4 smetana

BASIC SVÁR NA ŠELHANÉ OMÁČKY

Suroviny:1dcl vinný ocet, 1,5dcl bílé suché víno, 0,7l vývar, 1× ks šalotka, 1×ks bobkový list, 1/3 ks skořice, Pracovní postup: vše svařit na 1/3 obsahu

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS