100 let Pražské gastronomie 1914 – 2014

Mistři kuchaři první republiky

Logo 100 let Česká kuchyně je častokrát ve vztahu k evropské gastronomii prezentována jako spíše okrajový úkaz. Jako dávno přežilá a nikam nesměřující „slepá forma kdysi prosperujícího oboru. Tak tomu rozhodně není. Ale bohužel, i v gastronomi platí, že dobrý výrobek, tedy pokrm, se nechválí sám, ale musí ho někdo pochválit. O tuto chválu by se chtěl pokusit tento malý projekt. A to především připomenutím, že pražská, respektive česká kuchyně byla a stále je nedílnou součástí gastronomické historie Evropy. Jeho součástí bude prezentovat suroviny, přípravu a chuť pokrmů, které byly Pražany i návštěvníky Prahy vyhledávány v roce 1912, v kombinaci s pokrmem, který vychází z původního, respektuje však nároky a zvyklosti konzumenta současné doby.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS