Česká kuchyně je častokrát
ve vztahu k evropské gastronomii prezentována jako spíše okrajový úkaz.
Jako dávno přežilá a nikam nesměřující „slepá forma kdysi
prosperujícího oboru. Tak tomu rozhodně není. Ale bohužel, i v gastronomi
platí, že dobrý výrobek, tedy pokrm, se nechválí sám, ale musí ho někdo
pochválit. O tuto chválu by se chtěl pokusit tento malý projekt. A to
především připomenutím, že pražská, respektive česká kuchyně byla a
stále je nedílnou součástí gastronomické historie Evropy. Jeho součástí
bude prezentovat suroviny, přípravu a chuť pokrmů, které byly Pražany
i návštěvníky Prahy vyhledávány v roce 1912, v kombinaci s pokrmem,
který vychází z původního, respektuje však nároky a zvyklosti konzumenta
současné doby.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS