Na jaře se provádí jarní očistné kúry. Patří k nim i změna na
zdravý jídelníček nejlépe ten který obsahuje jarní suroviny s obsahem
vitamínu C a minerálních látek. a tak je samozřejmé že i tepelná
úprava a sestava pokrmů se snaží co nejvíce přiblížit tomuto trendu. Do
salátů tedy používáme směsi klíčků a dalších čerstvých salátů a
do dalších pokrmů zapracováváme další obvyklé jarní suroviny jako je
jehněčí maso, jarní cibulka, listový špenát či vejce, v našem
případě křepelčí.
Při sestavování se snažíme kombinovat tradiční receptury do nových a
svěžích ( jako jaro ) obleků. Například při omáčka u pečeného
jehněte využívá k zahuštění pouze zeleninu spolu s dalším postupem
tak docílíme, že hlavní masitý pokrm nijak nevybočuje z lehkosti
ostatních chodů. Do klasické nádivky přidáváme pro osvěžení řeřichu,
zabalíme ji do pečeného lilku a přidáme jarní cibulku, polévku
připravujeme ze směsi čerstvých bylinek, které mají v tomto období
nejvíce účinných látek i vynikající chuť. Tím že část přidáváme
až těšně při výdeji, získáváme „ jarní aroma“
Pomalu také začíná sezona mladých růžových vín, která rádi nabízíme
právě v souvislosti s Jarními pokrmy.
Dobrou chuť.
Marinovaná kuřecí prsa s dresinkem z kozího sýra a salátem z řapíkatého celeru a klíčků
Bylinková polévka s křepelčím vejcem
Řeřichová nádivka v lilkovém balíčku s parmazánovou omáčkou a jarní cibulkou
Pečené jehněčí koleno s česnekem a listovým špenátem, šťouchaný brambor
Gratinovaný vanilkový krém s ovocem a karamelovou omáčkou
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS