Jaro v jídelníčku

Jarní menu pro radost i zdraví

Na jaře se provádí jarní očistné kúry. Patří k nim i změna na zdravý jídelníček nejlépe ten který obsahuje jarní suroviny s obsahem vitamínu C a minerálních látek. a tak je samozřejmé že i tepelná úprava a sestava pokrmů se snaží co nejvíce přiblížit tomuto trendu. Do salátů tedy používáme směsi klíčků a dalších čerstvých salátů a do dalších pokrmů zapracováváme další obvyklé jarní suroviny jako je jehněčí maso, jarní cibulka, listový špenát či vejce, v našem případě křepelčí.
Při sestavování se snažíme kombinovat tradiční receptury do nových a svěžích ( jako jaro ) obleků. Například při omáčka u pečeného jehněte využívá k zahuštění pouze zeleninu spolu s dalším postupem tak docílíme, že hlavní masitý pokrm nijak nevybočuje z lehkosti ostatních chodů. Do klasické nádivky přidáváme pro osvěžení řeřichu, zabalíme ji do pečeného lilku a přidáme jarní cibulku, polévku připravujeme ze směsi čerstvých bylinek, které mají v tomto období nejvíce účinných látek i vynikající chuť. Tím že část přidáváme až těšně při výdeji, získáváme „ jarní aroma“
Pomalu také začíná sezona mladých růžových vín, která rádi nabízíme právě v souvislosti s Jarními pokrmy.

Dobrou chuť.

Jarní menu

Marinovaná kuřecí prsa s dresinkem z kozího sýra a salátem z řapíkatého celeru a klíčků

Bylinková polévka s křepelčím vejcem

Řeřichová nádivka v lilkovém balíčku s parmazánovou omáčkou a jarní cibulkou

Pečené jehněčí koleno s česnekem a listovým špenátem, šťouchaný brambor

Gratinovaný vanilkový krém s ovocem a karamelovou omáčkou

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS