Jaro v jídelníčku

Jarní menu pro radost i zdraví

Na jaře se provádí jarní očistné kúry. Patří k nim i změna na zdravý jídelníček nejlépe ten který obsahuje jarní suroviny s obsahem vitamínu C a minerálních látek. a tak je samozřejmé že i tepelná úprava a sestava pokrmů se snaží co nejvíce přiblížit tomuto trendu. Do salátů tedy používáme směsi klíčků a dalších čerstvých salátů a do dalších pokrmů zapracováváme další obvyklé jarní suroviny jako je jehněčí maso, jarní cibulka, listový špenát či vejce, v našem případě křepelčí.
Při sestavování se snažíme kombinovat tradiční receptury do nových a svěžích ( jako jaro ) obleků. Například při omáčka u pečeného jehněte využívá k zahuštění pouze zeleninu spolu s dalším postupem tak docílíme, že hlavní masitý pokrm nijak nevybočuje z lehkosti ostatních chodů. Do klasické nádivky přidáváme pro osvěžení řeřichu, zabalíme ji do pečeného lilku a přidáme jarní cibulku, polévku připravujeme ze směsi čerstvých bylinek, které mají v tomto období nejvíce účinných látek i vynikající chuť. Tím že část přidáváme až těšně při výdeji, získáváme „ jarní aroma“
Pomalu také začíná sezona mladých růžových vín, která rádi nabízíme právě v souvislosti s Jarními pokrmy.

Dobrou chuť.

Jarní menu

Marinovaná kuřecí prsa s dresinkem z kozího sýra a salátem z řapíkatého celeru a klíčků

Bylinková polévka s křepelčím vejcem

Řeřichová nádivka v lilkovém balíčku s parmazánovou omáčkou a jarní cibulkou

Pečené jehněčí koleno s česnekem a listovým špenátem, šťouchaný brambor

Gratinovaný vanilkový krém s ovocem a karamelovou omáčkou

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS