Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.
Filet z lososa opláchneme studenou vodou a
osušíme. Kůži propícháme vidličkou, druhou stranu porcí potřeme
koňakem a necháme odležet v chladu asi 30 minut. Mezi tím smícháme
mořskou sůl a cukr v poměru 1:1,5, přidáme šťávu a kůru
z 5 citrónů a 2 pomerančů. Najemno nasekáme kopr, fenykl a bobkový
list. Směsí potřeme lososa, přiklopíme a necháme v chladu zhruba
48 hodin. Během marinování po každých cca 6 hodinách lososa obracíme.
Hotového lososa vyjmeme o opláchneme studenou vodou, potřeme olivovým
olejem a můžeme krájet.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS