Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

Limetka Filet z lososa opláchneme studenou vodou a osušíme. Kůži propícháme vidličkou, druhou stranu porcí potřeme koňakem a necháme odležet v chladu asi 30 minut. Mezi tím smícháme mořskou sůl a cukr v poměru 1:1,5, přidáme šťávu a kůru z 5 citrónů a 2 pomerančů. Najemno nasekáme kopr, fenykl a bobkový list. Směsí potřeme lososa, přiklopíme a necháme v chladu zhruba 48 hodin. Během marinování po každých cca 6 hodinách lososa obracíme. Hotového lososa vyjmeme o opláchneme studenou vodou, potřeme olivovým olejem a můžeme krájet.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS