Jarní nákyp

s bylinkami

Bylinkový nákyp

Suroviny

Blíží se doba kdy se začnou zelenat bylinky

petrželka, tymián, bazalka, pažitka, jarní cibulka (1 svazek), sůl a pepř, muškátový květ nebo oříšek, máslo, strouhanka na vysypání, 1 chlebíčková veka nebo housky, 6 vajíček, 500g uzeného masa (nejlépe bůček), 1 litr mléka

Postup

Veku zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Zalijeme ji mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme chvíli rozležet. Směs poté rozmícháme na jemnou hmotu. Uvaříme uzené maso a po vychladnutí jej nakrájíme nadrobno.

Rozmarýn Bylinky nasekáme, cibulku před přípravou spaříme horkou vodou, vychladíme ve studené vodě nebo ledu a nasekáme najemno. Směs z veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme.

Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch pokapeme ještě máslem a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na cca 160° (pečeme asi 30 minut).

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS