Jarní nákyp

s bylinkami

Bylinkový nákyp

Suroviny

Blíží se doba kdy se začnou zelenat bylinky

petrželka, tymián, bazalka, pažitka, jarní cibulka (1 svazek), sůl a pepř, muškátový květ nebo oříšek, máslo, strouhanka na vysypání, 1 chlebíčková veka nebo housky, 6 vajíček, 500g uzeného masa (nejlépe bůček), 1 litr mléka

Postup

Veku zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Zalijeme ji mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme chvíli rozležet. Směs poté rozmícháme na jemnou hmotu. Uvaříme uzené maso a po vychladnutí jej nakrájíme nadrobno.

Rozmarýn Bylinky nasekáme, cibulku před přípravou spaříme horkou vodou, vychladíme ve studené vodě nebo ledu a nasekáme najemno. Směs z veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme.

Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch pokapeme ještě máslem a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na cca 160° (pečeme asi 30 minut).

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS