30g vanilkového cukru, 4 vejce, 75g hladké mouky, 50g mléka, sůl, voda, máslo
Pomocí elektrického mixéru připravíme směs z vajec, mouky, mléka, soli a vody. Těsto připravíme do konzistence olivového oleje. Těsto necháme odležet 1 hodinu v chladu, aby mouka měla čas absorbovat tekutiny. Směs zhoustne a my následně upravíme hustotu tekutinami nebo moukou tak, aby konzistence byla jako lehký krém. Na teplou pánev položíme kousek másla a necháme rozpustit. Jakmile je pánev je dobře rozpálená, nalijeme na ni dostatek těsta (přibližně 3 až 4 lžíce) tak, aby pokrylo spodní části pánve. Pánev udržujeme v pohybu tak, aby těsto bylo tence a rovnoměrně rozlité po pánvi. Není potřeba se obávat krepového okraje nebo nedokonalostí. Jakmile bude palačinka složená, bude vše schované. Asi po jedné minutě otočíme palačinku na druhou stranu a dopečeme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS