Palačinka

Jak připravit tenkou palačinku

Příprava palačinky

Suroviny

30g vanilkového cukru, 4 vejce, 75g hladké mouky, 50g mléka, sůl, voda, máslo

Postup

Pomocí elektrického mixéru připravíme směs z vajec, mouky, mléka, soli a vody. Těsto připravíme do konzistence olivového oleje. Těsto necháme odležet 1 hodinu v chladu, aby mouka měla čas absorbovat tekutiny. Směs zhoustne a my následně upravíme hustotu tekutinami nebo moukou tak, aby konzistence byla jako lehký krém. Na teplou pánev položíme kousek másla a necháme rozpustit. Jakmile je pánev je dobře rozpálená, nalijeme na ni dostatek těsta (přibližně 3 až 4 lžíce) tak, aby pokrylo spodní části pánve. Pánev udržujeme v pohybu tak, aby těsto bylo tence a rovnoměrně rozlité po pánvi. Není potřeba se obávat krepového okraje nebo nedokonalostí. Jakmile bude palačinka složená, bude vše schované. Asi po jedné minutě otočíme palačinku na druhou stranu a dopečeme.

nalévání na pánev
nalévání na pánev
nalévání na pánev

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS