Gastronomie kolem nás

Názvy obcí s gastronomickými názvy v České republice

Gastronomie kolem nas

Hovězí na Vsetínsku, Brambory, Uzeničky u Břenice, Uzenice u Blatné, Paštiky, Držková u Zlína, Zaječí u Velkých Pavlovic, Králíky u Ustí nad Orlicí, Kozí hřbet u Bíliny, Slepičí hory u Trhových svin, Kuchař a Kuchařík u Karlštejna, Krčmy u Benešova, Císařská kuchyně – Praha východ, Příbor u Jičína, Niva, Lednice u Břeclavy, Košík – Střední čechy, Víno – Slezská Rudoltice, Maková hora u Příbrami, Červený vůl, Nesvačily, Hladov, Lačnov, Hladovka, Mrchojedy, Baštín, Koštov, Nedožery, Vyžlovka,, Obědovice, Velký Hubenov- Litoměřice, Suchohrdly,– Znojmo, Mlékovice, Mlékosrby, – Chlumec nad Cidlinou, Kozojedy, Máslojedy, Suchomasty, Syrovátka u Hradce Králové, Hřibojedy,Ořech u Radotína, Boží Dar, Chleby, Tvarožná Lhota,Smetanova Lhota, Kyselka – Karlovy Vary, Brambory, Lučina u Tachova, Medový Újezd, Bílá Voda, Dobrá Voda,Červená Voda, Stará Voda, Odolena Voda, Voda u Pelhřimova,

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS