Jídla slavných

Slavné osobnosti a jejich oblíbené pokrmy

Jídla slavných

Giuseppe Verdi

Pečené kuřátko obložené rizotem s plátky jater a lanýžů zalité šťávou z červeného vína

Georges Bizet

Mořský jazyk Carmen Dušené plátky mořského jazyka posypané nakrájenou paprikou a přelité Bešamelovou omáčkou a následně zapečené v troubě.

Polní maršál Radecký

Vídeňský telecí řízek smažený na másle

Magdalena Dobromila Retigová

Bujon s hříbky – Orestované hříbky s vařeným květákem, sázeným vejcem a restovaná houska vložená na dno talíře spolu s petrželkou, vše doplníme bujonem.

Císař Napoleon

Kuře Marengo – Kuře pečené na másle s rajčaty, olivami, česnekem a houbami.

Antonín Dvořák

Milovník zvěřiny, především koroptví na všechny způsoby

Nicollo Paganini

Kaštanová polévka – Polévka z kaštanů a celeru, vařená s mlékem a hovězím vývarem, následně rozmixovaná a zahuštěná žloutky. Dochucená bílím vínem a podávaná s pečenou houskou.

Císař František Josef

Císařský trhanec – Palačinkové těsto s bílkovým sněhem upečené a natrhané, posypané skořicovým cukrem a zalité malinovou šťávou

Vlasta Burian

Nudle po Italsku s kuřecím masem – Kuřecí maso podávané na orestovaných paprikách a plátcích madlí a pečenými jablky. 100. Jeden z prvních a nejznámějších zmrzlinářů v Praze byl cukrář Haše. Na počátku 19. století si přivezl stroj na výrobu zmrzliny z vandru a začal prodávat zmrzlinu v Husově ulici. Nedlouho po té začal s prodejem zmrzliny i cukrář Heřman v Jidřišké ulici.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS