Dort jeřábem?

Originální podávání dezertu pro 500 lidí

Dort jeřábem

Bavíme se s dorty

Že dezerty nemusí být vždy jedno-porcové není pochyb. Nejlepším důkazem toho jsou narozeninové či svatební dorty. A tak čas od času se potýkáme i my s přípravami dortů pro různé, malé či velké události. S trochu „většími“ dorty jsme se několikráte potýkali při přípravách na hotelové výročí pořádaná ve Františkánské zahradě, kdy jsme potřebovali dort, nebo dezert pro 500 osob. Na první z těchto pokusů, který se uskutečnil dne 27.5. 2003 velmi rád vzpomínám. Už jenom samotná příprava dortu ke které jsme spotřebovali 320 ks vajec, 25 kg marcipánu, 8 kg cukru, 12kg másla a další suroviny byla velmi neobvyklá, nikdo z nás totiž netušil jak výsledek dopadne a zda vše včas a v potřebně kvalitě stihneme. S přípravou se muselo začít několik dní dopředu. Přesto jsme se do tohoto projektu pustili velmi odvážně, cílevědomě a problémy, například to jak dostat tak velký dort z kuchyně, jsme řešili za pochodu. To co nás ale opravdu bavilo, byl způsob podávání dortu, který jsme navrhli a následně uskutečnili . Totiž v tomto případě jsme se odhodlali servírovat sladkou tečku této zahradní párty pomocí stavebního jeřábu. Připravený dort jsme naložili na dodávku a odvezli do Jugmanovy ulice, kde jsme ho za pomoci dalších 6 osob přendali na podlážku. Jeřáb pak dort v požadovaný okamžik vyzvedl a ten se pomalu snášel nad užaslými hosty ze 60 m výšky, přesně na požadované místo, hned vedle připraveného stolu s dezertními talířky a vidličkami. Těžko hádat zda v tom okamžiku jsme byli více nadšení my tvůrci dezertu nebo naši hosté.

Dort jeřábem
Dort jeřábem
Dort jeřábem

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS