500g širokých nudlí, 8 plátků kuřecích prsíček, 2 paprikové lusky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 rajčata, 2 jablka, 50g másla, pepř, sůl, 100g mandlových plátků
Papriky nakrájíme na kostičky, cibuli jemně nasekáme, česnek hrubě nastrouháme. Na polovině másla zpěníme cibuli, přidáme papriky, česnek a pepř. Za stálého míchání vše opékáme, dokud česnek nezačne zlátnout. Pak nádobu odstavíme. Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme, dáme okapat a vsypeme k zeleninové směsi, kam doplníme i drobně krájená rajčata. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli dojít pod pokličkou. Na zbytku másla orestujeme z obou stran kuřecí plátky, osolíme a mírně opepříme. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky silné 2 cm, které opečeme na tuku, kde se připravovalo maso. Zvlášť pak orestujeme plátky mandlí na arašídovém oleji. Jakmile začnou růžovět, odstavíme je s plotny. Na talíř dáme nejprve nudle, na ně položíme plátky masa, poté jablka a nakonec vše posypeme mandlemi.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS