500g krůtích prsou bez kůže, 50g mandlí, 120g másla, sůl, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka na obalení, sádlo na smažení
Mandle spaříme, oloupeme, drobně posekáme a smícháme s máslem. Vytvoříme z nich čtyři válečky, které důkladně vychladíme. Maso rozdělíme na čtyři plátky, silně naklepeme, osolíme a potřeme jedním rozšlehaným vejcem. Na okraj každého řízku položíme váleček másla a zavineme Kotouče obalíme v mouce, rozšlehaném vejci i strouhance a smažíme 10 minut ve větším množství tuku.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS