Bio Rostbeaf

s lilkovým kaviárem a mrkvovým pyré

Bio Rostbeaf

Suroviny

600g roštěné, 1kg mrkve, 2 lilky, máslo, zakysaná smetana, šlehačka, hořčice, olej, česnek, jarní cibulka, mořská sůl, 1 citrón, pepř, tymián, rozmarýn, koriandr, mořská sůl

Postup

Roštěnou očistíme, odblaníme a naložíme do směsi hořčice, soli, pepře a oleje. Necháme odležet v chladu cca 6 hodin. Poté roštěnou zproudka opečeme a následně dáme péct tak, aby teplota jádra zůstala na 57° C. Hotový rostbeaf nakrájíme na plátky. Lilek rozpůlíme, osolíme a necháme v chladu a temnu alespoň hodinu odležet, poté vymačkáme, přidáme bazalku, olej, česnek, zabalíme do alobalu a necháme péct při 140° C asi 40 minut. Pečený lilek necháme vychladnout, odstraníme slupku a rozmixujeme. Přidáme olej a ochutíme. Při výdeji lehce prohřejeme a pomocí lžic tvoříme noček.

Tymian 1 ks lilku nakrájíme na tenké plátky a dáme sušit na pečícím papíru cca 4 hodiny při 60°C. Chips pak používáme na ozdobu. Mrkev oloupeme, 2/3 nakrájíme na plátky a dáme vařit. Vařenou mrkev rozmixujeme a osolíme a opepříme. Zbylou mrkev nakrájíme na malé kostičky a orestujeme. Při výdeji ji používáme na ozdobu mrkvového pyré.

Jarní cibulku spolu s bylinkami a citrónovou šťávou promícháme s máslem a necháme zatuhnout. Těsně před podáváním máslo rozpustíme, přidáme zakysanou a smetanu, promícháme a na závěr vložíme lžíci vyšlehané smetany. Omáčku ihned podáváme.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS