Proč kuchař s čepicí?

vesele i vážně

Kuchari s cepici

Kuchařská čepice, francouzky Togue Blanche pravděpodobně vznikla jako postupný vývoj pokrývky hlavy v průběhu století. Někdy v 18. Století se ustálila bílá barva zřejmě z hygienických důvodů. Mnoho záhybů prý mohlo znamenat mnoho způsobů vaření vejce.Počet záhybů a to až 100 spolu s výškou čepice také znamenal postavení a funkci kuchaře. Moderní popularita vysokých čepic pochází od slavného francouzského šéfkuchaře Augusta Escoffiera. Pro mne to znamená v dnešní době plné kuchařských znalců amatérů znak hrdosti na své řemeslo, součást uniformy, která dotváří postavu kuchaře, jako červená čepice výpravčího či helma hasiče.

Prostě kuchařské čepice „žeru“

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS