Ořechové flameri s ananasem

a anasovým chipsem

Ořechové flameri s ananasem

Suroviny

8 porcí

6 dcl mléka, 3žloutky, 60g moučkového cukru, 390g mletých ořechů, 30g cukru krupice, 9 polévkových lžic vyšlehané smetany, 90g krupice, 200g ananasu, 1 lžíce medu, 5 polévkových lžic ananasového juice, máta, 1 plátek želatiny, ořechový

Flamery

Ze žloutků a moučkového cukru vyšleháme pěnu, necháme vychladnout a přidáme vyšlehanou smetanu. Mléko zavaříme, přidáme krupici a vaříme asi 2 minuty. Přidáme karamel připravený z cukru a svařený s ořechovým likérem. Promícháme a po vychladnutí přidáme mleté ořechy, namočený plátek želatiny a směs šlehačky se žloutkovou pěnou. Flameri naplníme do formiček a necháme vychladnout.

Pezentace

Ananas nakrájíme na plátky na nářezovém stroji, obalíme v moučkovém cukru a necháme sušit při 60°C přes noc. Zbytek ananasu nakrájíme na kostičky a spojíme s připraveným nálevem. Nálev připravíme svařením ananasového juice s medem na ½ obsahu, po vychladnutí přidáme nakrájenou mátu a celou směs necháme 2 hodiny odležet v chladu. Při výdeji Flameri vyjmeme z formičky pomocí krátkého zahřátí ve vodní lázni, ozdobíme ananasovým chipsem a nočkem z nakládaného ananasu. My jsme dezert ještě doplnili malinami, malinovou pěnou a malinovou omáčku. Jednak se nám to tak líbilo a jednak jsme prostě kuchaři :-)

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS