Překládací příbor

postup při práci s překládacím příborem

Jídla slavných

Překládací příbor, hovorově „forleg“, je větší příbor určený k překládání pokrmu, přesunu surovin nebo míchání či přelévání jídla. Často se používá při práci před hostem nebo při překládání z mís na talíře ve francouzském způsobu obsluhy. Také je používán hosty při vlastním odebírání jídla, například u švédských nebo rautových stolů. Překládací příbor se nejčastěji skládá ze lžíce a vidličky, ale při různých příležitostech se používají i jiná složení (například rybí vidlička, dvě vidličky atd.).

Postup

Lžíci položíme spodní stranou na malíček a prostředníček, prsteníčkem ji z horní strany přitlačíme, tak aby pevně držela. Tak získáme první část překládacího příboru. Poté uchopíme vidličku mezi poslední článek palce a poslední článek ukazováčku, tím jsme získali druhou pohyblivou část. V tuto chvíli tvoří lžíce a vidlička přítlačné svěrky. Lžící nabíráme požadovanou surovinu a vidlačka ji přidržuje. Vidličku je možné také otočit hroty dolů tak, aby směrovala ke lžíci, tím získáme jakési kleštičky.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS