Jídelní hůlky

postup při používání jídelních hůlek

Držení jídelních hůlek

Hůlkami neklepeme o stůl ani o nádobí, hůlkami neukazujeme, nepícháme s nimi do jídla, ale odebíráme sousta shora. Z jídelních hůlek se snažíme vytvořit kleště, s jejichž pomocí vkládáme do úst pokrm. Japonské hůlky jsou kratší a většinou masivnější než ostatní, například čínské.

Držení jídelních hůlek

Začínáme spodní, nepohyblivou hůlkou. Vložíme ji mezi palec a ukazováček. Druhou oporou pro spodní hůlku je spojnice mírně nataženého prsteníčku a malíčku. Opřením o spodní část kloubu palce a přitlačením prsteníku zajistíme dostatečnou stabilitu.

Držení jídelních hůlek

Poté přidáme horní, pohyblivou hůlku, ta se drží podobně, jako tužka v bříšcích palce, ukazováku a boční plochy prostředníčku. Horní hůlka přitlačí sousto ke spodní. Není však žádoucí silně přitlačit, to má většinou za následek překřížení hůlek a následný pád sousta. Hůlky, stejně jako příbor, neolizujeme. Pokud sousto namáčíme v sojové omáčce, namáčíme pouze rybu, musíme tedy sousto napřed otočit.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS