Ovocný salát s jahodovým sorbetem

a čokoládovou omáčkou

Ovocný salát

Ovocný salát

600g očištěného sezónního ovoce, šťáva z jednoho citrónu, hnědý cukr, brusinkový džus, likér Grand Marnier. Salát vždy připravujeme z čerstvého ovoce: Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citrónovou šťávou, třešně a višně omyjeme a vypeckujeme, hroznové víno omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme, broskve oloupeme a nakrájíme na malé kousky, oloupeme papáju, rozpůlíme ji a vydlabeme semínka, kiwi oloupeme a nakrájíme, pomeranče zbavíme kůry a vykrájíme na segmenty. Z cukru, citrónové šťávy, brusinkového džusu, hnědého cukru a Grand Marnier připravíme nálev, ve kterém ovocný salát promícháme

Jahodový sorbet

Z 300g cukru a 0,4l vody připravíme vařením cukrový rozvar, přidáme 100g citrónové šťávy, lístek máty a necháme vychladnout. Poté přidáme 400g očištěných jahod nakrájených na malé kousky. Pokud používáme Paco Jet, nebo jiný stroj na přípravu zmrzlin, stačí jen zamrazit a odbrušovat. Další možností je jahody v rozvaru rozmixovat a hmotu zamrazit v nízké nádobě za občasného míchání.(cca 1× za 30minut)

Prezentace

Čerstvě připravený salát klademe na střed talíře, na salát vložíme porci jahodového sorbetu a ozdobíme plátky těsta . Po použití ozdob z těsta je dezert potřeba rychle vydávat, těsto začne vlhnout a ztratí se 3D efekt dezertu. Na doplnění chuťové i kalorické hodnoty jsme kolem salátu nalili rozpuštěnou čokoládu.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS