600g očištěného sezónního ovoce, šťáva z jednoho citrónu, hnědý cukr, brusinkový džus, likér Grand Marnier. Salát vždy připravujeme z čerstvého ovoce: Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citrónovou šťávou, třešně a višně omyjeme a vypeckujeme, hroznové víno omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme, broskve oloupeme a nakrájíme na malé kousky, oloupeme papáju, rozpůlíme ji a vydlabeme semínka, kiwi oloupeme a nakrájíme, pomeranče zbavíme kůry a vykrájíme na segmenty. Z cukru, citrónové šťávy, brusinkového džusu, hnědého cukru a Grand Marnier připravíme nálev, ve kterém ovocný salát promícháme
Z 300g cukru a 0,4l vody připravíme vařením cukrový rozvar, přidáme 100g citrónové šťávy, lístek máty a necháme vychladnout. Poté přidáme 400g očištěných jahod nakrájených na malé kousky. Pokud používáme Paco Jet, nebo jiný stroj na přípravu zmrzlin, stačí jen zamrazit a odbrušovat. Další možností je jahody v rozvaru rozmixovat a hmotu zamrazit v nízké nádobě za občasného míchání.(cca 1× za 30minut)
Čerstvě připravený salát klademe na střed talíře, na salát vložíme porci jahodového sorbetu a ozdobíme plátky těsta . Po použití ozdob z těsta je dezert potřeba rychle vydávat, těsto začne vlhnout a ztratí se 3D efekt dezertu. Na doplnění chuťové i kalorické hodnoty jsme kolem salátu nalili rozpuštěnou čokoládu.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS