2 žloutky, 1vanilkový lusk, 0,2ml mléka, 0,2l šlehačky, 75g cukru. Vanilkový lusk podélně nařízneme, vyjmeme dužinu a povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému. Vaječno-mléčnou směs za mírné teploty (nejlépe ve vodní lázni) mícháme do zhoustnutí. Necháme vystydnout a přidáme vyšlehanou šlehačku
Olej na smažení, polohrubá mouka, mléko, 6 meruněk, jahodová omáčka, vanilková zmrzlina. Meruňky opláchneme, rozpůlíme a vyjmeme pecku, poté dáme zamrazit. Do zmrzlých částí vložíme kávovou lžičku vanilkové zmrzliny a necháme znovu zmrznout. Z mléka a polohrubé mouky připravíme těstíčko. ve kterém obalíme zmrzlé plněné meruňky a vložíme do oleje rozpáleného na 175°C. Smažíme přibližně 1,5 minuty tak, aby těstíčko bylo dozlatova usmažené a zmrzlina zůstala zmrzlá.
Vanilkový krém rozprostřeme na talíř, z jahodové omáčky připravíme kapky, které následně protáhneme špejlí. Smažené meruňky osušíme papírem nebo necháme rychle okapat, posypeme moučkovým cukrem a vložíme do vanilkového krému. Rychle
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS