Ida Caligaris a Eliška Neubauerová M.D.Rettigové Velká Kuchařka

1079 Okoun holandský

Okoun holandský

Zdroj:Ida Caligaris a Eliška Neubauerová M.D.Rettigové Velká Kuchařka

Recept 1079 Okoun holandský

Trhneme a rozpůlíme okouna, vybéřeme kosti, rokrájíme jej, kůži svlékneme, kusy masa vyslaníme a osolíme. Dáme na rendlík kus másla, rozstrouhanou cibuli, bobkový list, několik zrnek pepře a hřebíčku, položíme na něj rybí kusy, mezi ně dáme několik citronových koláčků, přikryjeme jej a zvolna dusíme. Kosti a odpadky rybí zatím uvaříme se zeleninou a trochou hrachu, polévku procedíme a trochu jí nalejeme na okouna.- Uděláme z 10dkg čerstvého másla a dvou vařeček mouky řídkou bledou zápražku, rozmícháme ji s polévkou, přidáme ze dvou citronů šťávu a svaříme ji. Udušeného okouna urovnáme na mísu a šťávu z něho vycedíme do citronové omáčky, přimícháme k ní čtyři žloutky, rozkloktáme je u ohně, polejeme omáčkou okouna a obložíme jej rozkrájeným citronem, nebo uvařenými raky.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS