Ida Caligaris a Eliška Neubauerová M.D.Rettigové Velká Kuchařka

1079 Okoun holandský

Okoun holandský

Zdroj:Ida Caligaris a Eliška Neubauerová M.D.Rettigové Velká Kuchařka

Recept 1079 Okoun holandský

Trhneme a rozpůlíme okouna, vybéřeme kosti, rokrájíme jej, kůži svlékneme, kusy masa vyslaníme a osolíme. Dáme na rendlík kus másla, rozstrouhanou cibuli, bobkový list, několik zrnek pepře a hřebíčku, položíme na něj rybí kusy, mezi ně dáme několik citronových koláčků, přikryjeme jej a zvolna dusíme. Kosti a odpadky rybí zatím uvaříme se zeleninou a trochou hrachu, polévku procedíme a trochu jí nalejeme na okouna.- Uděláme z 10dkg čerstvého másla a dvou vařeček mouky řídkou bledou zápražku, rozmícháme ji s polévkou, přidáme ze dvou citronů šťávu a svaříme ji. Udušeného okouna urovnáme na mísu a šťávu z něho vycedíme do citronové omáčky, přimícháme k ní čtyři žloutky, rozkloktáme je u ohně, polejeme omáčkou okouna a obložíme jej rozkrájeným citronem, nebo uvařenými raky.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS