Trhneme a rozpůlíme okouna, vybéřeme kosti, rokrájíme jej, kůži svlékneme, kusy masa vyslaníme a osolíme. Dáme na rendlík kus másla, rozstrouhanou cibuli, bobkový list, několik zrnek pepře a hřebíčku, položíme na něj rybí kusy, mezi ně dáme několik citronových koláčků, přikryjeme jej a zvolna dusíme. Kosti a odpadky rybí zatím uvaříme se zeleninou a trochou hrachu, polévku procedíme a trochu jí nalejeme na okouna.- Uděláme z 10dkg čerstvého másla a dvou vařeček mouky řídkou bledou zápražku, rozmícháme ji s polévkou, přidáme ze dvou citronů šťávu a svaříme ji. Udušeného okouna urovnáme na mísu a šťávu z něho vycedíme do citronové omáčky, přimícháme k ní čtyři žloutky, rozkloktáme je u ohně, polejeme omáčkou okouna a obložíme jej rozkrájeným citronem, nebo uvařenými raky.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS