Jak se vaří u Šroubka

Telecí hlava au tortue

Jak se vaří u Šroubka

Zdroj:JAK SE VAŘÍ U ŠROUBKA

Recept Telecí hlava au tortue strana 220

Telecí hlava (včetně kůže) se zbaví chlupů tím způsobem, že roztlučenou smolou hlavu posypeme a vařící vodou spaříme. Takto upravenou hlavu zbavíme kostí a necháme jednu hodinu v slané vodě vařiti. (Z obdrženého vývaru lze nejlépe připraviti aspik). Když se hlava uvařila a vychladla, krájíme z ní porci masa, které položíme na mísu, obloženou okurkou, stojmo kolem mísy umístěnou, a maso polejeme následujícím ragout: Na máslo v pánvi rozpálené položíme nejdříve na kostky nakrájenou polovici syrových husích jater a tři syrové žampiony a necháme prudce udusiti. Poté přidáme trochu rajského protlaku a zalejeme trochou červeného vína a madeiry a něco málo šťávou z pečeně, aby omáčka byla vydatnější, přidáme dále na stejné kostečky krájený, předem již uvařený telecí jazyk, brzlík, lanýže a olivy. Takto upraveným ragout přeléváme položený kus masa z hlavy, který zůstane dekorován, jak spředu řečeno, stojatě upravenou okurkou. Při podávání dekoruje se povrch kouskem smaženého mozečku a kyticí škrabaného křenu.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS