Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana aneb vaří mistr kuchař Jaromír Trejbal

Kuře Vlasty Buriana

Z HOTELU RITZ DO KUCHYNĚ VLASTY BURIANA

Zdroj:Z HOTELU RITZ DO KUCHYNĚ VLASTY BURIANA aneb vaří mistr kuchař Jaromír Trejbal

Recept Kuře Vlasty Buriana

Dvě půlky kuřecích prsou, 50g oleje, 3 lžíce kečupu, 100g másla, 2 syrová vejce, 1 vařené vejce, hrubá mouka, sůl, pepř, mletá paprika, jedno velké jablko, 50g mandlí. Prsíčka zbavíme kůže, odřízneme od kosti, dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme připravená prsíčka a po obou stranách opečeme. Mezi tím v kotlíku rozpustíme 50g másla, přidáme vejce, sůl, vše metlou rozšleháme a vmícháme tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto jako na kapaní. Do čistého igelitového sáčku s jedním odříznutým rohem o průměru otvoru asi 4 milimetry nalijeme těsto a do vařící slané vody (v širokém kastrolu) je vymačkáme. Vaříme 4 až pět minut, pak scedíme, nožem nudle částečně překrájíme a rozdělíme na dva talíře (pro urychlení přípravy pokrmu lze použít prodávané nudle nebo fleky). Na uvařené nudle položíme opečená prsíčka. Potom oloupeme jablko, vypíchneme jaderník a ukrojíme 2 silná kolečka, která poprášíme paprikou. Na pánvi rozpustíme máslo, kolečka po jedné straně osmahneme, obrátíme, doprostřed každého kolečka vložíme syrový žloutek a dosmažíme. Potom jablka položíme na opečená prsíčka. Do šťávy, která zbyla na pánvi po opečení prsíček, přidáme kečup, přisolíme, povaříme a metlou zašleháme 50g másla. Vzniklou omáčku přelijeme přes porce. Na závěr vše posypeme nahrubo nasekanými mandlemi, které jsme nejdřív spařili, oloupali a na pánvi dorůžova opražili.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS