Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana aneb vaří mistr kuchař Jaromír Trejbal

Kuře Vlasty Buriana

Z HOTELU RITZ DO KUCHYNĚ VLASTY BURIANA

Zdroj:Z HOTELU RITZ DO KUCHYNĚ VLASTY BURIANA aneb vaří mistr kuchař Jaromír Trejbal

Recept Kuře Vlasty Buriana

Dvě půlky kuřecích prsou, 50g oleje, 3 lžíce kečupu, 100g másla, 2 syrová vejce, 1 vařené vejce, hrubá mouka, sůl, pepř, mletá paprika, jedno velké jablko, 50g mandlí. Prsíčka zbavíme kůže, odřízneme od kosti, dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme připravená prsíčka a po obou stranách opečeme. Mezi tím v kotlíku rozpustíme 50g másla, přidáme vejce, sůl, vše metlou rozšleháme a vmícháme tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto jako na kapaní. Do čistého igelitového sáčku s jedním odříznutým rohem o průměru otvoru asi 4 milimetry nalijeme těsto a do vařící slané vody (v širokém kastrolu) je vymačkáme. Vaříme 4 až pět minut, pak scedíme, nožem nudle částečně překrájíme a rozdělíme na dva talíře (pro urychlení přípravy pokrmu lze použít prodávané nudle nebo fleky). Na uvařené nudle položíme opečená prsíčka. Potom oloupeme jablko, vypíchneme jaderník a ukrojíme 2 silná kolečka, která poprášíme paprikou. Na pánvi rozpustíme máslo, kolečka po jedné straně osmahneme, obrátíme, doprostřed každého kolečka vložíme syrový žloutek a dosmažíme. Potom jablka položíme na opečená prsíčka. Do šťávy, která zbyla na pánvi po opečení prsíček, přidáme kečup, přisolíme, povaříme a metlou zašleháme 50g másla. Vzniklou omáčku přelijeme přes porce. Na závěr vše posypeme nahrubo nasekanými mandlemi, které jsme nejdřív spařili, oloupali a na pánvi dorůžova opražili.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS