Zapečený kozí sýr

s fazolovým salátem a rajčaty

Kozí sýr

Suroviny

200g fazolí, 200g rajčat, 100g kozího sýra,50g polotučného tvarohu, olivový olej, česnek, bazalka, sůl, pepř, vinný ocet, rucola nebo salát

Postup

Sušené fazole, které mají podobně jako ostatní luštěniny tuhý obal a vysoký obsah škrobu, musíme před vařením namáčet. Po přebrání je propláchneme a poté zalijeme studenou vodou a necháme máčet. Fazole musí být vodou zcela zatopeny asi 8 hodin, nejlépe přes noc. Ve stejné vodě, ve které se máčely, je uvaříme a tak neztratíme látky vyluhované do vody při máčení. Vodu nesolíme. Měkké fazole vyjmeme a necháme okapat a vychladnout. Poté je promícháme se lžící vinného octa, olivovým olejem, rozetřeným česnekem a nasekanou bazalkou. Osolíme a opepříme. Rajčata zbavíme stonku a na opačné straně nařízneme do kříže. Vložíme do dostatečného množství vroucí vody a necháme 0,5 –1 minutu povařit, podle velikosti a zralosti rajčete. Po vyjmutí okamžitě zchladíme ledem nebo ledovou vodou. Pomocí nožíku oloupeme, rozpůlíme a vybereme střed. Poté necháme rajčata na papíru oschnout a nakrájíme je na kostky.

Plnění formy

Do formičky vložíme rajčata, na ně pomocí lžíce ochucené fazole a zakončíme tvarohem smíchaným s nastrouhaným kozím sýrem. Nakonec sýr zprudka zapečeme pro umocnění chutě a vůně a podáváme.

Opalování kozího sýra

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS