Zapečený kozí sýr

s fazolovým salátem a rajčaty

Kozí sýr

Suroviny

200g fazolí, 200g rajčat, 100g kozího sýra,50g polotučného tvarohu, olivový olej, česnek, bazalka, sůl, pepř, vinný ocet, rucola nebo salát

Postup

Sušené fazole, které mají podobně jako ostatní luštěniny tuhý obal a vysoký obsah škrobu, musíme před vařením namáčet. Po přebrání je propláchneme a poté zalijeme studenou vodou a necháme máčet. Fazole musí být vodou zcela zatopeny asi 8 hodin, nejlépe přes noc. Ve stejné vodě, ve které se máčely, je uvaříme a tak neztratíme látky vyluhované do vody při máčení. Vodu nesolíme. Měkké fazole vyjmeme a necháme okapat a vychladnout. Poté je promícháme se lžící vinného octa, olivovým olejem, rozetřeným česnekem a nasekanou bazalkou. Osolíme a opepříme. Rajčata zbavíme stonku a na opačné straně nařízneme do kříže. Vložíme do dostatečného množství vroucí vody a necháme 0,5 –1 minutu povařit, podle velikosti a zralosti rajčete. Po vyjmutí okamžitě zchladíme ledem nebo ledovou vodou. Pomocí nožíku oloupeme, rozpůlíme a vybereme střed. Poté necháme rajčata na papíru oschnout a nakrájíme je na kostky.

Plnění formy

Do formičky vložíme rajčata, na ně pomocí lžíce ochucené fazole a zakončíme tvarohem smíchaným s nastrouhaným kozím sýrem. Nakonec sýr zprudka zapečeme pro umocnění chutě a vůně a podáváme.

Opalování kozího sýra

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS