Vaření čaje na ledovci

Dachasteingletscher

Dachastein

Suroviny

sníh ( nenabírat tam kde je žlutý), čaj, cukr pokud ho nějaký dobrák s sebou táhne,

Postup

Lopatou začni připravovat sněhový záhrab cca 3,5 hodiny pro tři osoby, poté nejspíše už za šera nebo tmy, zalez do spacáku a pomocí čelovky najdi ešus, čaj, a plynový nebo benzinový vařič a samozřejmě funkční zapalovač. Poté naber ze stěny záhrabu sníh tak, aby nikomu nenapadal do spacáku. Začni s bezpečným vařením!! (propálený nebo mokrý spacák není ideální stav) Rozehřívající sníh doplňuj stále dalším do té doby něž získáš dostatek vody. Poté přiveď vodu do varu ( ve 3000m n.m. stačí dosáhnout 88,4°C Pokud máš cukr, nebo zbylí bonbon vhoď ho čaje a zamíchej.

Dachastein

Podávání

Rychle vypít dokud je teplý.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS