Ořechové ravioli

v ovocné polévce

Ořechová raviola

Chřest se může

vařit na předkrm, pošírovat jako příloha, restovat jako v čínských pokrmech, přidávat do kuřecí směsi, grilovat ve slanině, zapékat s holandskou omáčkou, přidávat syrový do salátů, používat jako základ pro polévky, přidávat do dušených pokrmů, připravovat z něj koktejly, balit na něj šunky, namáčet ho do dipů, zdobit s ním pokrmy, přidávat do sushi a dělat z něj dresinky, sušit z něj chipsy nebo slámu, zmiňovat jeho vysoký obsah vitamínů a nerostných látek, ……….. a NEBO HO PŘIDAT DO DESERTU JAKO MY.

Ořechová raviola

400g hladké mouky, 100g polohrubé mouky, 2 žloutky, 3 celá vejce, 1 lžíce přepuštěného másla, 1 vanilkový cukr, sůl, 100g ořechů, med, ořechový likér. Do hluboké mísy vsypeme obě mouky, uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, sůl a přidáme přepuštěné máslo. Těsto vypracujeme a necháme zabalené v chladu asi 1 hodinu. Ořechy semeleme a přidáním medu a likéru z nich vytvoříme hmotu. Těsto na pomoučněném stole rozválíme na velký plát, ze kterého pomocí formičky získáváme ravioli. Na střed klademe ořechovou hmotu, pomocí prstů spojíme s horním dílem a vymáčkneme vzduch zevnitř ravioli. Vaříme cca 3 minuty ve vroucí vodě.

Ovocná polévka

Sezonní ovoce (jahody, broskve, meruňky, maliny) očistíme a 1/2 roxmixujem. V hrnci zavaříme vodu s vanilkovým cukrem a šťávou z jednoho citronu. Přidáme rozmixované ovoce a chřest, necháme vařit 1 minutu a poté necháme vychladnout. Před výdejem dochutíme a vložíme druhou polovinu ovoce, kterou jsme nakrájeli. Můžeme přidat sekt, nebo bílé víno.

Prezentace

Čerstvě uvařenou ořechovou raviolu jsme rozpůlili a položili do chlazené ovocné polévky. Hosta jsme se snažili překvapit jak medovým aroma, vycházejícím z ravioli, tak kombinací teplého a studeného .

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS