Ořechové ravioli

v ovocné polévce

Ořechová raviola

Chřest se může

vařit na předkrm, pošírovat jako příloha, restovat jako v čínských pokrmech, přidávat do kuřecí směsi, grilovat ve slanině, zapékat s holandskou omáčkou, přidávat syrový do salátů, používat jako základ pro polévky, přidávat do dušených pokrmů, připravovat z něj koktejly, balit na něj šunky, namáčet ho do dipů, zdobit s ním pokrmy, přidávat do sushi a dělat z něj dresinky, sušit z něj chipsy nebo slámu, zmiňovat jeho vysoký obsah vitamínů a nerostných látek, ……….. a NEBO HO PŘIDAT DO DESERTU JAKO MY.

Ořechová raviola

400g hladké mouky, 100g polohrubé mouky, 2 žloutky, 3 celá vejce, 1 lžíce přepuštěného másla, 1 vanilkový cukr, sůl, 100g ořechů, med, ořechový likér. Do hluboké mísy vsypeme obě mouky, uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, sůl a přidáme přepuštěné máslo. Těsto vypracujeme a necháme zabalené v chladu asi 1 hodinu. Ořechy semeleme a přidáním medu a likéru z nich vytvoříme hmotu. Těsto na pomoučněném stole rozválíme na velký plát, ze kterého pomocí formičky získáváme ravioli. Na střed klademe ořechovou hmotu, pomocí prstů spojíme s horním dílem a vymáčkneme vzduch zevnitř ravioli. Vaříme cca 3 minuty ve vroucí vodě.

Ovocná polévka

Sezonní ovoce (jahody, broskve, meruňky, maliny) očistíme a 1/2 roxmixujem. V hrnci zavaříme vodu s vanilkovým cukrem a šťávou z jednoho citronu. Přidáme rozmixované ovoce a chřest, necháme vařit 1 minutu a poté necháme vychladnout. Před výdejem dochutíme a vložíme druhou polovinu ovoce, kterou jsme nakrájeli. Můžeme přidat sekt, nebo bílé víno.

Prezentace

Čerstvě uvařenou ořechovou raviolu jsme rozpůlili a položili do chlazené ovocné polévky. Hosta jsme se snažili překvapit jak medovým aroma, vycházejícím z ravioli, tak kombinací teplého a studeného .

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS