Papa all Pomodoro – polévka z tomatů a chleba

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Papa all Pomodoro – polévka z tomatů a chleba

Suroviny:

1kg rajčat, 1× díl řapíkatý celer, 1× díl mrkev, kudrnka, bazalka, kudrnka, olivový olej,chléb, česnek, sůl, pepř,2× sklenice vody

Postup:

Do hrnce dáme olivový olej a do něj vložíme 5ks stroužků česneku. Přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer a krátce opečeme na mírném plamenu. Poté vložíme oloupaná a na čtvrtiny nakrájená rajčata (pokud není sezona a rajčata nejsou dostatečně vyzrálá používá se pelati nebo tomato pronto). Krátce orestujeme a poté uděláme ve středu hrnce místo a položíme tam bílí chléb bez kůrky nakrájený na kostky a krátce opečeme. Osolíme a opeříme a základ zalijeme sklenicí vody, přidáme nasekanou kudrnku a bazalku a pomalu dusíme asi 1 hodinu. Pokud je potřeba přidáme další vodu. Při výdeji pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS