Papa all Pomodoro – polévka z tomatů a chleba

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Papa all Pomodoro – polévka z tomatů a chleba

Suroviny:

1kg rajčat, 1× díl řapíkatý celer, 1× díl mrkev, kudrnka, bazalka, kudrnka, olivový olej,chléb, česnek, sůl, pepř,2× sklenice vody

Postup:

Do hrnce dáme olivový olej a do něj vložíme 5ks stroužků česneku. Přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer a krátce opečeme na mírném plamenu. Poté vložíme oloupaná a na čtvrtiny nakrájená rajčata (pokud není sezona a rajčata nejsou dostatečně vyzrálá používá se pelati nebo tomato pronto). Krátce orestujeme a poté uděláme ve středu hrnce místo a položíme tam bílí chléb bez kůrky nakrájený na kostky a krátce opečeme. Osolíme a opeříme a základ zalijeme sklenicí vody, přidáme nasekanou kudrnku a bazalku a pomalu dusíme asi 1 hodinu. Pokud je potřeba přidáme další vodu. Při výdeji pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS