O tom, že Toskánská kuchyně je zážitkem sama pro sebe, jsem se mohl přesvědčit díky pozvání na stáž do kuchyní Castello di Verrazzano, La Cantineta ve Florencii a v neposlední řadě možností vařit s paní Klárou Lapi z restaurace Buka Lapi. Těchto 14 dní bylo pro mne úžasným kulinářským zážitkem, který nezanedbatelně podpořila všudypřítomná svěží zeleň květnové přírody i romantická atmosféra uliček středověké Florencie. Díky chuťově jednoduchému složení jídel se klade velký důraz na kvalitu surovin a přesné dodržování tradičních pracovních postupů, které jsou velmi ohleduplné ke každé jedné surovině tak, aby byla docílena maximálně plná chuť výrobků.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS