CASTELLO DI VERRAZZANO 8.5.-20.5. 2012

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

O tom, že Toskánská kuchyně je zážitkem sama pro sebe, jsem se mohl přesvědčit díky pozvání na stáž do kuchyní Castello di Verrazzano, La Cantineta ve Florencii a v neposlední řadě možností vařit s paní Klárou Lapi z restaurace Buka Lapi. Těchto 14 dní bylo pro mne úžasným kulinářským zážitkem, který nezanedbatelně podpořila všudypřítomná svěží zeleň květnové přírody i romantická atmosféra uliček středověké Florencie. Díky chuťově jednoduchému složení jídel se klade velký důraz na kvalitu surovin a přesné dodržování tradičních pracovních postupů, které jsou velmi ohleduplné ke každé jedné surovině tak, aby byla docílena maximálně plná chuť výrobků.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS