CASTELLO DI VERRAZZANO 8.5.-20.5. 2012

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

O tom, že Toskánská kuchyně je zážitkem sama pro sebe, jsem se mohl přesvědčit díky pozvání na stáž do kuchyní Castello di Verrazzano, La Cantineta ve Florencii a v neposlední řadě možností vařit s paní Klárou Lapi z restaurace Buka Lapi. Těchto 14 dní bylo pro mne úžasným kulinářským zážitkem, který nezanedbatelně podpořila všudypřítomná svěží zeleň květnové přírody i romantická atmosféra uliček středověké Florencie. Díky chuťově jednoduchému složení jídel se klade velký důraz na kvalitu surovin a přesné dodržování tradičních pracovních postupů, které jsou velmi ohleduplné ke každé jedné surovině tak, aby byla docílena maximálně plná chuť výrobků.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS