04.01.2018
Základ skvělé chuti a pěkné barvy uzeného výrobku, tedy masa, ryb nebo sýra vězí hlavně ve výběru správného dřeva. …
23.04.2016
Chladný květen, červen vlažný – je pro sýpky, sudy blažný, Pláče-li červen a neoschne žitko, v zajících, koroptvích budeme mít řídko a další pranostiky …
24.04.2016
Měsíc květen nabízí sběr nabízí mnoho možností sezonní surovin. Samozřejmě vždy záleží na rozmarech počasí, běžně je však možnost používat ještě medvědí …
17.01.2016
Vzhledem k tomu, že Karel IV byl rovněž burgundským králem a byl vychováván ve …
19.08.2015
… ve správný čas. Bylinky, ovoce, zelenina, maso, ryby, zvěřina, houby, sezónní pokrmy a jejich použití v nejlepší kondici.
21.02.2015
Jan Werich milovník života i jídla, výňatky z knih o receptech, vaření a radosti z vaření.
06.12.2014
Svátek, který má kromě Velikonoc, výjimečné postavení a je slaven v pravoslavné Rusi slaven s velkou vážností, jako centrální bod vánočních …
30.11.2014
Potravinová alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na určitou potravinu nebo její složku.Nařízení EU č. 1169/2011 o poskytování informací spotřebitelům. Zákon o potravinách č. 110/1997 Sb. ve znění novely č. 139/2014 Sb.
"Metodické pokyny AHR alergeny zdroj …
08.09.2014
Velmi příjemná a veselá vzpomínka na prodloužený víkend tří kuchařů ve Florencii a okolí. Vzpomínka na dobré jídlo a dobré lidi.
16.09.2012
S TROJZUBCEM U 100.LU
Ve středu 12.9.2012 proběhl při oslavě stého výročí hotelu křest knihy receptů sestavenou šéfkuchařem Michalem Novákem – „S TROJZUBCEM …
13.08.2012
500g hovězího masa (kližka), 2× lžíce vepřové sádlo, 1dcl tuzemák, 2dcl červené víno, 2ks cibule, 2× lžíce palivé slovenské mleté papriky, …
11.06.2012
Díky nezaměnitelnému rázu Toskánska, které se rozprostírá mezi severními svahy Etruských Apenin a Apuánských Alp a jižní nížinou, je nezaměnitelná i toskánská kuchyně. Stejně jako vysoké, štíhlé …
17.04.2012
sníh ( nenabírat tam kde je žlutý), čaj, cukr pokud ho nějaký dobrák s sebou táhne,
Lopatou začni připravovat sněhový záhrab cca 3,5 hodiny pro tři osoby, poté nejspíše …
11.04.2012
Hůlkami neklepeme o stůl ani o nádobí, hůlkami neukazujeme, nepícháme s nimi do jídla, ale odebíráme sousta shora. Z jídelních hůlek se snažíme vytvořit kleště, s jejichž …
11.04.2012
Překládací příbor, hovorově „forleg“, je větší příbor určený k překládání pokrmu, přesunu surovin nebo míchání či přelévání jídla. Často se používá při práci před hostem nebo při překládání z …
09.04.2012
Zdravotní omezení, alergie a diety – je jich celá řada a lépe než lékaři se v nich většinou vyznají zdravotní sestry a šéfkuchaři. Každá kuchyně má obvykle své číselné označení …
06.04.2012
Před krátkou dobou jsme nabízeli v Hotelu Adria menu krále komiků. Vzhledem k čerpání receptů od pana Trejbala a vzhledem k tomu, že Vlasta Burian …
06.04.2012
Vlasta Burian, vařil ve své povídce vejce na měko, která nechtěla změknout ani v hrnci jehož sestrojení se připisuje Denisu Papinovi, komik …
05.04.2012
06.04.2012
Kuchařská čepice, francouzky Togue Blanche pravděpodobně vznikla jako postupný vývoj pokrývky hlavy v průběhu století. Někdy v 18. Století se ustálila bílá barva zřejmě z hygienických důvodů. …
05.04.2012
Že dezerty nemusí být vždy jedno-porcové není pochyb. Nejlepším důkazem toho jsou narozeninové či svatební dorty. A tak čas …
05.04.2012
Pečené kuřátko obložené rizotem s plátky jater a lanýžů zalité šťávou z červeného vína
Mořský jazyk Carmen Dušené plátky mořského jazyka posypané nakrájenou paprikou a přelité Bešamelovou omáčkou a …
05.04.2012
Hovězí na Vsetínsku, Brambory, Uzeničky u Břenice, Uzenice u Blatné, Paštiky, Držková u Zlína, Zaječí u Velkých Pavlovic, Králíky u Ustí nad Orlicí, Kozí hřbet …
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS