RECEPTY Šéfkuchaře - Recepty z praxe

05.11.2016

Rybí polévka s paprikou

kapr, candát, okoun

Rybí polévka s paprikou

Suroviny:

1× rybí vývar, 200g červená kapie, 200g moravská paprika, 200g rajčat, 200g cibule, 4×PL rostlinný olej, 1× ks bobkový list, 1×PL mletá paprika, …

pokračování

04.01.2015

Zvěřinová paštika

pochoutka jenž je v mnoha zemích považována za vrchol vyspělé gastronomie

Zvěřinová paštika

Suroviny

500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový cukr, 1×ks badyán, 1ČL praganda, 200g sádlo, 4× vejce, 2× …

pokračování

10.11.2017

Višňová omáčka

Višňová omáčka k uzenámu kachnímu prsu

Višňová omáčka

Suroviny:

300ml červené víno, 450g tmavý cukr, 0,5ks celé skořice, 3×ks hřebíček, 1×PL nasekaného zázvoru, 2PL maraschina,100g višně, 1×PL škrob, voda,

Postup:

Omáčku připravíme svařením vína, cukru a koření na …

pokračování

10.11.2017

Batátové kuličky s chilli a zázvorem

Smažené batátové kuličky s chilli a zázvorem

Smažené batátové kuličky s chilli a zázvorem

Suroviny:

batáta 1kg, 1×ks žloutek, 1×ks vejce, strouhanka, hladká mouka, 1×PL čerstvý nasekaný zázvor, 1ČL nasekané listy …

pokračování

11.08.2017

Sýrové pečivo s fenyklem

Sýrové pečivo s fenyklem

Suroviny:

250 g hladké mouky, 1 x ks vejce, 250 g másla, 250g parmazánu, 3× PL vody, drcený fenykl, hrubá sůl

Postup:

Mouku promícháme s …

pokračování

11.08.2017

Cibulový kompot

Cibulový kompot

Suroviny:

2kg červené cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 140 g másla, 4 PL olivového oleje, 140 g cukru krupice, 1 PL nasekaný tymián, chilli, 1dcl ČV, …

pokračování

11.08.2017

Salát s avokádem

Dresink na letní salát s Avokádem

Salát s avokádem

Suroviny:

8 x PL Kikoman, 4× PL pomerančová šťáva, 2×PL citrónová šťáva, 1× PL tmavý třtinový cukr, 2×PL Mirin, 1×PL sezamový olej

Postup:

Vše smíchat …

pokračování

11.08.2017

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině pohanku Mirin: Slazené japonské rýžové víno, používané většinou jen na …

pokračování

11.08.2017

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných salátů, 12×ks cherry rajče, 400g marinovaný losos, 1×PL cukru, …

pokračování

18.12.2016

Pho

Vietnamská polévka

Vietnamská polévka Pho

Suroviny:

kloubové kosti 4ks, hovězí oháňka 1×ks, 100g čerstvý závor, 1×ks skořice, 1× ks cibule, 3×ks badyán, hovězí kližka 0,5kg suroviny do polévky: 400g hovězí …

pokračování

19.11.2016

Nakládané sýry

bylinky & chilli

Nakládané sýry s bylinkami a chilli

Suroviny:

500g sýrů nakrájené na kostičky (niva, balkánský sýr, romadúr, eidam, hermelín) 1×ks červené kapie, 2×ks červené cibule, 4× ks …

pokračování

06.11.2016

Špenátové risotto

risotto

Suroviny:

2×PL olivový olej, 1×PL nasekaná šalotky, 100g rýže arborio, 0,5dcl bílé suché víno, sůl, bílý pepř, 2×PL parmazán, 1×PL máslo, 100g spařený listový špenát

Postup:

Do rozpáleného oleje vložíme nakájenou cibulku …

pokračování

08.11.2016

Zeleninová polévka s bazalkovým pestem - Pistou

Provensálská zeleninová polévka

Zeleninová polévka s bazalkovým pestem – Pistou

Suroviny:

200g bílé fazole, 300g cukety, 100g zelené …

pokračování

05.11.2016

Kuřecí maso Bun Cha

Vietnamská – Hanojská Bun cha (Bún chả) – křupavý pečený bůček

Kuřecí maso Bun Cha

Suroviny:

800g kuřecí kousky, 8× plátek anglické slaniny, 1×svazek jarní cibulka, 1×ks chilli paprička, 0,5PL nasekaného koriandru, 2×PL olej

Suroviny marináda: 6×PL třtinového cukru, 2×PL …

pokračování

05.11.2016

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Batáty nebo-li sladké brambory

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Suroviny:

4×PL olivový olej, 0,5ks pórku, 2×ks cibule, 6×ks střední velikosti batát …

pokračování

02.10.2016

Zapečené batáty se slaninou a chilli

Batáty nebo-li sladké brambory pocházejí ze střední Ameriky, jejich chuť se podobá dýni

Zapečené batáty se slaninou a chilli

Suroviny:

4×ks batáta, mořská sůl, olivový olej, anglická slanina 8× plátek, 100g strouhaného čedaru, 1×svazek cibulky, 1×ks chilli, koriandr, 1×ČL …

pokračování

01.05.2016

Lotrinský slaný koláč

Gastronomie k 700 výročí narození Karla IV. 1316 - 2016

Lotrinský slaný koláč

Císař a král Karel byl od mládí též velký cestovatel. Od útlého věku cestoval po celé Evropě. Od tří let pobýval ve Francii, kam byl dán na …

pokračování

01.05.2016

Cassoulet

Francouzský pokrm z jednoho hrnce z fazolí

Cassoulet

Cassole je hliněný nebo kameninový hrnec po kterém dostal pokrm název. Jiná legenda hovoří o vzniku pokrmu při stoleté válce, kdy během útoku na město Castelnudary, kdy tehdejší velitel shromáždil veškeré …

pokračování

01.05.2016

Kaše z pšenice a ořechů

Gastronomie z dob Karla IV

Kaše z pšenice a ořechů

Sladká kaše byla považovaná za slavností jídlo a tak se dbalo i na její vzhled, především barvu kde využívalo sezonní ovoce. Do …

pokračování

01.05.2016

Labneh - jogurtový sýr

Labneh – jogurtový sýr

Labneh sýr vyrobený z jogurtu, který ze získává z ovcí, krav a občas z kozy, to podle druhu sýru a území kde se vyrábí. …

pokračování

01.05.2016

Chřestová polévka z řeřichou

chřestové recepty

Chřestová polévka z řeřichou

Suroviny na holandskou omáčku:

1× PL nakrájené cibule, 2×PL másla, 2×PL oleje, 4PL hladké mouky, sůl, pepř bílý, bobkový list, snítka tymiánu, 0,5L mléka, 0,4L chřestový …

pokračování

01.05.2016

Pošírovaný chřest s restovanou bylinkovou strouhankou a holandskou omáčkou

sezona chřestu

Pošírovaný chřest s restovanou bylinkovou strouhankou a holandskou omáčkou

Suroviny na holandskou omáčku

1PL nakrájené šalotky, 250g másla, 2×PL vinný bílý ocet, 2× PL bílé …

pokračování

03.10.2015

Kuřecí prso tomaty bazalka & bílé fazole, bresaola

bresaola - tenké plátky sušeného hovězího maso ze severní Itálie

Kuřecí prso tomaty bazalka & bílé fazole, bresaola

Jedná se o temně červené, tenké plátky sušeného hovězího, které pochází ze severu Itálie, z Lombardie. …

pokračování

04.10.2015

Lanýže diamaty gastronomie

původ & recept

Lanýže diamaty gastronomie

Podzemní houba, která roste s kořeny buků, topolů, dubů, břízy nebo habru. Lanýže se sbírají pomocí psů a prasat. Nejdražší bílý lanýž z oblasti Pidemont v …

pokračování

08.10.2015

Hovězí kližka pečená v sádle

sous vide - vakuové vaření při nízké teplotě a dlouhé době

Kližka pečená v sádle

Sous vide / sú ví/ – vakuové vaření pří nízké teplotě a dlouhé době. Tato technika zachovává celistvost surovin, barvu a nutriční vlastnosti …

pokračování

08.10.2015

Kandovaný citron

doplněk k rybám

Kandovaný citron

Suroviny:

chemicky neošetřený citron, 100g cukru, voda dle potřeby

Postup:

Vymačkat šťávu z citronu a dát stranou, kůru zbavíme pecek nakrájíme na kostky, ty pak vložíme do …

pokračování

10.09.2015

Tamarind

Legenda & recept

tamarind

Tamarind je stále zelený strom, rostoucí v Indii a Africe. Dužina plodů, zbavená jader a slupky má kyselou, lehce nahořklou chuť. Obsahuje vysoký podíl vitamínu C a můžou se …

pokračování

03.05.2015

Těsto na Pizzu

Těsto na Pizzu

Suroviny

těsto: 3kg hladká mouka “0“, 2dcl olivový olej, 42g sůl, 24g cukru, ¼ droždí ze 42g, 1,5L vlažné vody, Rajčatový základ: 2500g drcená rajčata, ½ PL sůl, …

pokračování

19.04.2015

Jarní salát

chřest, zelenina, klíčky

Jarní salát

Zeleninový salát s kousky chřestu a bylinek spolu s rozpečenou bagetu.

Suroviny svazek ředkviček, svazek rukoly, 2ks chřest, červená paprika, 1× kedlubna, 1×ks mrkev, polníček, klíčky, pažitka, Na dresink: 120ml olivový …

pokračování

18.04.2015

Konfitovaná rajčata

doplněk k pečeným masům

Konfitovaná rajčata

Slovo „coulis“ je odvozeno od slovesa „couler“ znamenajícího téct, tedy pojmenovává něco tekoucího. Coulis je tedy trochu tekutější než pyré, ale hustší než polévka.

Suroviny

4×ks rajčata, olivový olej, 1× …

pokračování

18.04.2015

Citrusový rillette

osvěžení k pečeným a grilovaným masům

Citrusový konfit

Suroviny

1×ks bílý grep, 1×ks růžový grep, 1×ks krvavý grep,1×ks pomeranč,1×ks limeta, 2×PL cukru, 100ml suchého bílého vína, ½ vanilka lusk, 2×ČL lanýžový med, 1×ČL pistácie

Postup

S citrusů připravíme segmenty, kůru …

pokračování

18.04.2015

Tomatový džem

k masům a zelenině

Tomatový džem

Suroviny

2×ks citron, 4×ks pomeranč, 8×ks rajče, 2×PL med, 1×ČL tandoori koření, 0,5×ČL římský kmín, 1×PL tmavého cukru, šťáva z jednoho citronu, pepř

Postup

citrusy zbavíme kůry a bílé dužiny a vložíme …

pokračování

21.02.2015

Fish and Chips

Ryba a hranolky z Velké Británie

Fish and Chips

Suroviny

210g hladká mouka, 1×PL škrob, 1×ČL jedlá soda, mořská sůl, bílý pepř, 0,2dl světlé pivo, 0,2dcl sodovka, olej na smažení, 200g filet treska, 100g mražený …

pokračování

10.01.2015

Nakládaná zelenina

giardiniera

giardiniera

Suroviny

1×ks malý celer, 2×ks mrkev, květák,2×ks červené papriky,2×ks žluté papriky, 2×ks jalapeño, 2×ks nakrájené cibule, olivy, černý pepř, česnek, oregano, 2×dcl vinný ocet bílý, 2×dcl olivový olej

Postup

Očištěnou kořenovou zeleninu, na …

pokračování

20.12.2014

Dýňová polévka s pomerančem

zimní pohlazení

Dýňová polévka s pomerančem

Suroviny

2× PL másla, 1×PL najemno nakrájené šalotky, 1× PL na kostičky nakrájená bílá část pórku, 1× PL na kostičky nakrájený celer, ½ muškátové dýně, …

pokračování

01.11.2014

Třeboňský pošírovaný kapr

recept připravovaný na hrázi Třeboňského rybníka i v hotelové restauraci

Třeboňský pošírovaný kapr

Suroviny:

1ks kapra nebo 800g kapřího filetu, 200g na kostky nakrájené mrkve, 100g nakrájeného celeru, 50g nakrájené cukety, snítka citronového tymiánu, 200ml suchého bílého vína, 200ml …

pokračování

20.09.2014

Losos pečený s dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem

Dánská receptura

Losos pečený s dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem

Suroviny:

200g losos filet na 1× osobu, 1× díl hořčice dijonské, 1× díl hrubozrnné …

pokračování

10.09.2014

Hruškové chutney

Podzim na kuchyni

Hruškové chutney

Suroviny:

1 kg hrušek, 3×ks na jemně nakrájenou šalotku, 0,1l balsamico ocet, 1× ČL hořčičné semínko, 1× ČL mleté skořice, 0,3 ČL římského kmínu, 400g tmavý …

pokračování

03.09.2014

Rizoto z dýně, hub, kaštanů a pancety

Podzim na kuchyni

Rizoto z dýně

Suroviny:

1ks dýně, 1× PL koriandr, sůl, pepř, 100g oloupaných kaštanů, 100g lesních hub, 200g panceta, šalvěj, římský kmín, dýňová semena, mascarpone Suroviny na rizoto: …

pokračování

03.09.2014

Dýňový salát s ořechy a jablky

Podzim na kuchyni

Dýňový salát s ořechy a jablky

Suroviny:

120g salátová směs polníčku a rukoly, 100g jablka, 150g dýně, 60g směs ořechů, 1× PL olivový olej, …

pokračování

02.09.2014

Dýňová polévka se zázvorem

Podzim na kuchnyni

Dýňová polévka se zázvorem

Suroviny:

900g nakrájené dýně, 2ks nakájené šalotky, 100g nastrouhaného zázvoru, 100ml kokosového mléka, 1ks čerstvé chilli, 2× PL olivového oleje, sůl, pepř, dýňový olej, …

pokračování

15.06.2014

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Suroviny:

0,5 kg červená řepa, 0,1L vinný bílý ocet, 0,2L olivový olej, 50g cukru, sůl, pepř, dýňový olej, šťáva z jednoho citrónu

Postup:

Červenou řepu očistíme a nakrájíme …

pokračování

14.06.2014

Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Osvěžující, lehce pikantní letní předkrm

Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Suroviny:

1×ks fenyklu, 0,1dcl čerstvé pomerančové šťávy, 1× PL lžíce medu, sůl, pepř, sušený fenykl, kajenský pepř, bílý vinný ocet, …

pokračování

20.04.2014

Chřestový salát „Mikádo“

s marinovaným lososem a citronovým olejem

'Chřestový salát

Suroviny:

1× svazek bílého chřestu, 1× svazek zeleného chřestu, 100g marinovaný losos, ½ červené čekanky, 4ks vejce, (sůl, ocet na pošírování) 1×ks citron, 2ks bobkový list, 1dcl suchého bílého vína, …

pokračování

20.04.2014

Jehněčí koleno s pečeným česenekem a rozmarýnem

Jehněčí koleno

Suroviny:

jehněčí koleno 4ks, 0,1dcl stolní olej, 2ks cibule nakrájené na kostky, 2ks mrkev nakrájená na kostky, 0,5ks celer nakrájený na kostky, česnek, 0,5l červené víno, rozmarýn, máslo, …

pokračování

16.03.2014

Medvědí česnek

jarní energie v kuchyni

Medvědí česnek

Oproti normálnímu česneku je Medvědí česnek silnější i přesto, že jeho chuť je jemnější. Také jeho vysoký obsah vitamínu C ho předurčuje na jaře a to je přesně …

pokračování

27.03.2014

Gratinované dršťky

chuť drštěk vynikne ve smetanové omáčce

Gratinované dršťky

Suroviny

400g vařených nakrájených drštěk, 1× ks cibule, 1× lžíce sádla, sůl, česnek, pepř, 1× ks bobkový list, majoránka, 0,5l smetana, 1× ks žloutek, 80g tvrdého sýru Gruyere, …

pokračování

27.03.2014

Smažené dršťky s brusinkovým křenem

Historická receptura restarace U Pinkasů

Smažené dršťky s brusinkovým křenem

Suroviny

400g vařených dršťek,0,2dcl piva plzeňského typu, 0,1 dcl smetany, 4× PL hladké mouky, 1×ks vejce, droždí, sůl, pepř, 1× ČL kořenící směsi …

pokračování

29.01.2014

Levandulová panacota s grepem

kombinace kachna vs. levandule

Levandulová panacota

Suroviny

200g tmavého chleba, 100g másla, 100g taveného sýra, 7dcl smetany, 1ks badyán, 3× lžíce levandule, 4× plátky želatiny, sůl, pepř, grep, rucolla

Postup

Chléb zbavíme kůrky a v mixeru …

pokračování

16.01.2014

Polévka z mrkve a koriandru

pouze 102Kalorií na porci

Koriandr

Suroviny

1× polévková lžíce rostlinného oleje, 1× ks cibule, 450g nakrájené oloupané mrkve, 1× stroužek česneku, 1× čajová lžička mletého koriandru, 1,2 l zeleninového vývaru, 3× čajová lžička nasekaného čerstvého koriandru, …

pokračování

02.01.2014

Cizrnový salát s mátou a chilli

Zdravá luštěnina s oříškovou chutí

Cizrna

Suroviny

200g cizrna, voda na vaření, 1 dcl olivový olej, 150g cherry tomaty, 100g mozzarella, 1× polévková lžíce nasekané čerstvé bazalky, 0,5× polévkové lžíce nasekané čerstvé máty, 1× polévková …

pokračování

04.11.2013

Zvěřinové ragů v listovém těstě

Podzim na kuchyni

Zvěřinové ragů v listovém těstě

Suroviny

0,6 kg očištěné zvěřiny například ořez zajíc, ořez kančí kýta, srnčí atd. 20 dkg očištěné kořenové zeleniny nakrájené na kostičky, 20 dkg …

pokračování

20.01.2013

Rostbeef

Pečeně z vysokého hovězího roštěnce

Rostbeaf

Suroviny

vysoký roštěnec 800 g, olej, sůl, worcester, pepř, hořčice, rozmarýn, brandy

Postup

Opláchnuté maso je nutné dobře očistit od tuku, blan a šlach. Špičkou ostrého nože zajedeme mezi blanku a maso a …

pokračování

19.01.2013

Pelmeně s jehněčím masem:

receptura z Uljanovska

Pelmeně s jehněčím masem

Masem plněné taštičky podávané s ocet, ruské recepty

Suroviny

hladká mouka 500g, vejce 1ks, voda dle potřeby, máslo 50g, jehněčí maso 200g, sůl, pepř, ocet, česnek

Postup

Z …

pokračování

19.01.2013

Pečené houby s lilkem a česnekem

receptura z Uljanovska

Pečené houby s lilkem a česnekem

Oblíbený pokrm, který se může podávat jak teplý tak i studený.

Suroviny

nakládané houby 200g česnek, olej, sůl, …

pokračování

19.01.2013

Kutja s ovocem s ořechy

receptura z Uljanovska

Kutja s ovocem s ořechy

Tradiční ruská kaše s ořechy, která nesmí chybět při pravoslavných vánocích.

Suroviny

pšenice 600g, máslo 20g, mléko 0,2l, mák 100g ořechy 150g, sušené …

pokračování

19.01.2013

Bliny s kaviárem

receptura z Uljanovska

Bliny s kaviárem

Ruské bliny neboli slané lívance se podávají s rozehřátým máslem a kaviárem a zakysanou smetanou

Suroviny

hladká mouka 500g , máslo 50g, droždí 10g, vejce 2ks, mléko …

pokračování

16.12.2012

Bramborový salát s jablky, mrkví a pažitkou

Lehký vánoční salát

Bramborový salát s jablky

Suroviny

500g brambor vhodných na salát, 1,5dcl kuřecího vývaru, rostlinný olej, 80g červené cibule, 200g jablek, pažitka, sůl, pepř, ocet, 150g mrkev

Postup

Oprané brambory uvaříme ve …

pokračování

16.12.2012

Hráškový krém s badyánem

Vánoční polévka

Hráškový vánoční krém

Suroviny

400g mraženého hrášku, 80g másla, 40g šalotky, kuřecí vývar, 120g zakysané smetany, máta,sůl, pepř, badyán, citron, žlutou mrkev na ozdobu

Postup

Pomalu rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a …

pokračování

22.11.2012

Okroška

receptura z Uljanovska

Okroška

Studená pivní polévka se zeleninou

Suroviny

100g mrkev,100g celer, 200g brambor, 100g sterilizovaná okurka, 100g jablko, 50g nakládané houby, 100g cibule, čerstvý kopr, pažitka, kerblík, 0,2l piva, vejce 2ks, pepř, ostrá hořčice, …

pokračování

22.11.2012

Boršč

receptura z Uljanovska

Boršč

Polévka, na kterou existuje nepřeberné množství receptur celé evropě.

Suroviny

kosti 600g, 1200g hovězí maso, 1000g hlávkové zelí, 600g červené řepy, 300g karotky, 200g cibule, 100g kachní sádlo, 400g brambor, 100g …

pokračování

18.11.2012

Kapr v papilotě

Třeboňský kapr pečený s rozmarýnem a černým pivem v papilotě

Kapr v papilotě

Suroviny

kapr filet 400g, sůl, pepř, máslo 100g, černé pivo, rozmarýn, kudrnka, slanina 100g, mrkev 200g, brambor 400g

Postup

Očištěného kapra zbavíme šupin, osolíme a opepříme. Z …

pokračování

16.09.2012

Tafeflspitz

Tafelspitz - vařená hovězí špička

Tafeflspitz

Nejslavnějším vídeňským jídlem je tafelspitz, což je vlastně „obyčejná“ vařená hovězí špička. Právě tohle bylo nejoblíbenější jídlo Františka Josefa I. Císaře Rakouského a krále Českého

Suroviny

2.5 – 3 kg Tafelspitz …

pokračování

26.04.2012

Lepjoška

Azijský chléb

Lepjoška

Suroviny

sůl, 1 kg hladké (původní recept) nebo polohrubé mouky, mléko nebo voda podle potřeby, 170g másla, na špičku nože droždí (je možná varianta jak s droždím tak bez), vejce na …

pokračování

12.04.2012

Zapečený kozí sýr

s fazolovým salátem a rajčaty

Kozí sýr

Suroviny

200g fazolí, 200g rajčat, 100g kozího sýra,50g polotučného tvarohu, olivový olej, česnek, bazalka, sůl, pepř, vinný ocet, rucola nebo salát

Postup

Sušené fazole, které mají podobně jako ostatní luštěniny …

pokračování

11.04.2012

Salát Cezare

receptura La Hacienda de Los Morales - Mexiko

Salat Cezare

Salát Cezare se nejmenuje podle žádného římského císaře, jak často slýchám. Jméno mu dal šéfkuchař Caeser Cardini, italský imigrant, který pracoval v Tijuaně v Mexiku. Sami mexičané udávají …

pokračování

05.04.2012

Telecí hřbet

s citrusovou esencí a šafránovým rizotem

Telecí hřbet

Suroviny

600g telecího hřbetu s kostí , 2 ks pomerače, 2 ks citronu, 1 ks limety, cukr, sůl, pepř, 600ml telecího fondu,100g másla, kořenová zelenina, rostlinný olej, rýže …

pokračování

05.04.2012

Bio Rostbeaf

s lilkovým kaviárem a mrkvovým pyré

Bio Rostbeaf

Suroviny

600g roštěné, 1kg mrkve, 2 lilky, máslo, zakysaná smetana, šlehačka, hořčice, olej, česnek, jarní cibulka, mořská sůl, 1 citrón, pepř, tymián, rozmarýn, koriandr, mořská sůl

Postup

Roštěnou očistíme, odblaníme …

pokračování

05.04.2012

Krůtí mandlové kotouče

podle receptu JaromíraTrejbala

Krůtí kotouče

Suroviny

500g krůtích prsou bez kůže, 50g mandlí, 120g másla, sůl, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka na obalení, sádlo na smažení

Postup

Mandle spaříme, oloupeme, drobně posekáme a smícháme s máslem. …

pokračování

05.04.2012

Kuře Vlasty Buriana

vytvořeno ze základního receptu Jaromíra Trejbala

Kuře Vlasty Buriana

Suroviny

500g širokých nudlí, 8 plátků kuřecích prsíček, 2 paprikové lusky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 rajčata, 2 jablka, 50g másla, pepř, sůl, 100g mandlových plátků

Postup

Papriky …

pokračování

05.04.2012

Pečená husa

s bramborovými šiškami

Pečená husa

Suroviny

husa (nejlépe o hmotnosti kolem 4–5 kg), sůl, kmín, 2 jablka, sušené švestky, brambory, krupice, hrubá mouka, slité sádlo, strouhanka, červené zelí, červené víno, med, vejce

Postup

Husu očistíme a nasolíme, …

pokračování

06.04.2012

Jarní nákyp

s bylinkami

Bylinkový nákyp

Suroviny

Blíží se doba kdy se začnou zelenat bylinky

petrželka, tymián, bazalka, pažitka, jarní cibulka (1 svazek), sůl a pepř, muškátový květ nebo oříšek, máslo, strouhanka na vysypání, 1 chlebíčková …

pokračování

21.03.2012

Řeřichová pěna

jarní sabayon

Řeřichová pěna

Suroviny

4 vejce, 4 šálky sladkého bílého vína, 1 šálek nasekané směsi řeřichy zahradní a směsi bylinek, 2 šálky bílého vína, 2 šálky drůbežího vývaru, sůl, pepř

Postup

Oddělte vejce a …

pokračování

21.03.2012

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

Limetka Filet z lososa opláchneme studenou vodou a …

pokračování

Šéfkuchař doporučuje:

Zázvorové perníčky

perníčky na Mikuláše i na Vánoce

Zázvorové perníčky

Suroviny:

6× PL med, 1× ČL zázvor, 3×ČL koření perník, 3× ČL soda, 6× ks vejce, 600g tuk …

Pokračování

Jak vykostit a naporcovat kapra

Kapr

Kapra zabijeme omráčením do hlavy těsně nad očima, je dobré ho před tím zabalit do utěrky, aby nám neklouzal. Následně řízneme …

Pokračování

Aktuálně

Zvěřinová paštika

Zvěřinová paštika

Suroviny

500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový …

"R" v anglickém měsíci rovná se čas ústřic

Od do starého Říma si lidé rádi pochutnávají na ústřicích v chladných měsících. To, že se ústřice konzumují po celém světě v měsících, které v …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS