RECEPTY Šéfkuchaře - Dezerty

15.11.2014

Zázvorové perníčky

perníčky na Mikuláše i na Vánoce

Zázvorové perníčky

Suroviny:

6× PL med, 1× ČL zázvor, 3×ČL koření perník, 3× ČL soda, 6× ks vejce, 600g tuk na pečení, 840g cukr moučka 1200g hladká mouka

Postup:

Moučkový …

pokračování

10.11.2017

Batátový koláč

Batátový koláč s banány a skořicí

Batátový koláč s banány a skořicí

Suroviny:

sladké brambory (batáty) 1/2 kg, 1× ks banán, 130g, cukr krupice 100g, mléko 100g, 2×ks vejce, mletý muškátový oříšek …

pokračování

09.11.2017

Muffiny

základní recept

Muffiny

Suroviny:

2× vejce, 125 ml rostlinného oleje, 250 ml polotučného mléka, 200g krupice cukr, 400g hladká mouka, 1×čl sůl, 4×čl kypřící prášek, 100g rozinky, 1×PL rum

Postup:

20–25 min / 200C …

pokračování

05.11.2016

Jablkový koláč z křehkého těsta

Kuřecí maso Bun Cha

Suroviny:

hladká mouka 0,375kg, máslo 0,385kg, moučkový cukr 0,080kg, třtinový cukr 0,15kg, žloutky 3×ks, mléko 3×PL, Créme fraiche 0,18kg, jablka 1,2kg, skořice, hřebíček, mandle, …

pokračování

05.11.2016

Čokoládové parfait s višněmi a čokoládovou pěnou

Višně a čokoláda jdou prostě k sobě

Čokoládové parfait s višněmi a čokoládovou pěnou

Suroviny:

Suroviny parfait:0,5kg vyšlehané smetany, 0,2kg čokolády, 10g plátková želatina, 60g cukru, 60g glukózy

Suroviny višně: 150g višně, …

pokračování

06.10.2015

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem vyšlehat (možno zahřát) přidáme vejce a ručně zamícháme a …

pokračování

18.04.2015

Mrkvový dort

zapečený bíkovým sněhem

Mrkvový dort

Suroviny

4×ks vejce, 3dcl oleje, 250g tmavého cukru, 1×ks vanilkový lusk, 240g polohrubá mouka, 2×ČL jedlé sody, 2× ČL kypřící prášek do pečiva, 1/2×ČL soli, 2×ČL skořice, …

pokračování

03.08.2014

Mražené Baileys parfait

s ovocný coulis a mátovým želé

baileys parfait

Suroviny Baileys parfait:

cukr krystal 125g, smetana 400ml, baileys 1dcl, bílek 2ks, voda 1×PL

Postup:

Cukr svařit s vodou, přidat bílky a vyšlehat v ledu do studena. Přidáme baileys, promíchat …

pokračování

03.08.2014

Kávový dezert

créme brullé surprise

Cafe latte dortík

Suroviny bílý korpus:

vejce 0,4kg, cukr 0,2kg, olej 0,05kg, hladká mouka 0,2kg

Pracovní postup:

vejce vyšleháme s cukrem a olejem, přidáme mouku a promícháme. Pečeme při …

pokračování

05.08.2014

Mléčná rýže s mandlemi

Dánský recept

Dýně

Suroviny:

70g jasmínová rýže, 0,35l vody, 50g tmavého cukru, 0,1L mléka, 0,05l smetany, 20g másla, 100g oloupané mandle, ovoce, ovocné pyré

Postup:

propláchnutou rýži zalijme směsí mléka, vody a smetany a ve …

pokračování

03.09.2014

Dýňový koláč

Oblíbený recept na Halloween

Dýně

Suroviny:

Těsto: 170 g hladké mouky, 100 g studeného másla, 1× ks žloutek, 2× PL cukr krupice, špetka soli, voda dle potřeby Náplň: 1× ks menší dýně cca 2kg, 130g javorového …

pokračování

23.03.2014

Křehké těsto

na deserty

Křehké těsto

Suroviny

200g měkkého másla, sůl, 150g moučkového cukru, 50g cukru, 200g hladké mouky, 7× bílek

Postup

Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a cukrem do pěny, přidáme špetku soli. Postupně přidáváme hladkou …

pokračování

16.12.2012

Krém karamel s hruškovým kompotem

Vánoční dezert

Vánoční dezert

Suroviny

30g cukru krupice, 1dl vody,1ks vanilkový lusk, 4ks vejce, 1ks hruška, skořice, cukr, 2dl červené víno, hřebíček, moučkový cukr, fantazii a čokoládu na dozdobení dezertu, lesní ovoce

Postup

Cukr …

pokračování

19.11.2012

Krém karamel

Creme Caramel s lesním ovocem

Krém karamel

Dezert jehož obdoby (pudink s karamelem) jsou oblíbené po celém světě.

Suroviny

Cukr krupice na karamel 1kg, voda na karamel 200g, mléko 1l, smetana 1l cukr krupice 0,4, vejce …

pokračování

08.09.2013

Hrušková marmeláda s badyánem

Hrušková marmeláda

Z Lovosické odrůdy „Bohemia“ se už od středověku připravovala povidla, krížaly, prachanda (sušené semleté hrušky) z tohoto kdysi velmi v českých zemích ceněného ovoce se dá připravit …

pokračování

10.08.2012

Jahodová marmeláda s mátou

LETNÍ ZAVAŘOVÁNÍ

Jahodová marmeláda

Suroviny

1kg jahod, 500g cukru, 1ks želírovacího prostředku, 1ks citron, máta

Postup

Jahody omyjeme a odstraníme stopky. 2/3 jahod zasypeme cukrem a necháme 2 hodiny až přes noc …

pokračování

25.04.2012

Pistáciový dortík

s omáčkou z černého rybízu

Pistáciový dortík

Pokud Vám říkají něco jména Casbury, Lindt, Peter Suchard, Callebaut nebo Tobler, tak velmi pravděpodobně milujete čokoládu stejně jako my. Bohužel je pro nás pojídání čokolády o něco …

pokračování

25.04.2012

Jahodové gazpacho

se sorbetem Red Bull

Jahodové gaspacio

Využití espum neboli pěn v dezertech má poměrně krátkou historii. První pokusy jsou z roku 1994. Pěny nebo španělsky (podle místa vzniku) espuma se mohou podávat studené nebo …

pokračování

25.04.2012

Čokoládové souflé

s kávovou zmrzlinou

Čokoládové souflé

Slovo souflé pravděpodobně pochází ze slova souffler, které znamená „vyhodit“ nebo volněji „nafouknout“. To je celkem výstižný popis toho, co se děje v troubě při přípravě tohoto dezertu …

pokračování

22.04.2012

Citrónový mousse

s ananasem a čokoládou

Citronový mouse

Mousse není nic jiného než další výraz pro pěnu, a pěna je dezert (nebo jídlo), které obsahuje vzduchové bubliny. Může se samozřejmě lišit, od lehké vzdušnosti až po …

pokračování

22.04.2012

Ořechové ravioli

v ovocné polévce

Ořechová raviola

Chřest se může

vařit na předkrm, pošírovat jako příloha, restovat jako v čínských pokrmech, přidávat do kuřecí směsi, grilovat ve slanině, zapékat s holandskou omáčkou, přidávat syrový do salátů, …

pokračování

22.04.2012

Cheesecake

s malinami

Chease cake

Korpus

120g sušenek, 100g másla, skořice, kakao, 30g mletých vlašských ořechů. Sušenky semeleme na středně hrubo, nebo vložíme do látkové utěrky a paličkou na maso rozbijeme na středně …

pokračování

12.04.2012

Panacota

s calvádosem a lesním ovocem

Panacota s lesním ovocem

Panna cotta, neboli vařená smetana, pochází patrně ze severní Itálie. Ale v dnešní době se připravuje zřejmě všude. Nedávno jsme ji dostali za úkol …

pokračování

11.04.2012

Jablková variace

koláč, sorbet, želé, chips

Jablková variace

Jablkový koláč

110g cukru krupice, 900g jablek, 3 vanilkové pudinky, 500g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek, 250g másla, 60g mléka, 1 vejce. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme …

pokračování

11.04.2012

Smažené meruňky

s vanilkovým krémem

Smažené meruňky

Vanilkový krém

2 žloutky, 1vanilkový lusk, 0,2ml mléka, 0,2l šlehačky, 75g cukru. Vanilkový lusk podélně nařízneme, vyjmeme dužinu a povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový …

pokračování

11.04.2012

Ovocný salát s jahodovým sorbetem

a čokoládovou omáčkou

Ovocný salát

Ovocný salát

600g očištěného sezónního ovoce, šťáva z jednoho citrónu, hnědý cukr, brusinkový džus, likér Grand Marnier. Salát vždy připravujeme z čerstvého ovoce: Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme …

pokračování

06.04.2012

Ořechové flameri s ananasem

a anasovým chipsem

Ořechové flameri s ananasem

Suroviny

8 porcí

6 dcl mléka, 3žloutky, 60g moučkového cukru, 390g mletých ořechů, 30g cukru krupice, 9 polévkových lžic vyšlehané smetany, 90g krupice, 200g ananasu, 1 …

pokračování

06.04.2012

Štrůdl z tvarohu a sušeného ovoce

s višňovou omáčkou a zakysanou smetanou

Štrůdl z tvarohu a sušeného ovoce

Suroviny

3 vejce, 2 citróny, 125g másla, 50g sušeného ovoce (sušená jablka, meruňky, švestky), 200g vlašských ořechů, 60g cukru moučka, …

pokračování

05.04.2012

Créme Brulé

s hřebíčkem a hruškami

Créme brulé s hruškami První zmínka o „páleném krému“ pochází z Francie z roku 1691. Tehdejší recept se skládal ze žloutků, mléka a špetky mouky. Později se do …

pokračování

05.04.2012

Palačinka

Jak připravit tenkou palačinku

Příprava palačinky

Suroviny

30g vanilkového cukru, 4 vejce, 75g hladké mouky, 50g mléka, sůl, voda, máslo

Postup

Pomocí elektrického mixéru připravíme směs z vajec, mouky, mléka, soli a vody. Těsto připravíme do konzistence …

pokračování

05.04.2012

Barevný piškot

s čokoládovou pěnou a omáčkou

Barevný piškot Karamel můžete připravovat buď hnědý, nebo světlý. Záleží na tom, jakou cestou ho připravujete. Klasický, neboli tavený karamel, při jehož přípravě byste neměli přesáhnout teplotu 145° C (jinak …

pokračování

Šéfkuchař doporučuje:

Zázvorové perníčky

perníčky na Mikuláše i na Vánoce

Zázvorové perníčky

Suroviny:

6× PL med, 1× ČL zázvor, 3×ČL koření perník, 3× ČL soda, 6× ks vejce, 600g tuk …

Pokračování

Jak vykostit a naporcovat kapra

Kapr

Kapra zabijeme omráčením do hlavy těsně nad očima, je dobré ho před tím zabalit do utěrky, aby nám neklouzal. Následně řízneme …

Pokračování

Aktuálně

Zvěřinová paštika

Zvěřinová paštika

Suroviny

500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový …

"R" v anglickém měsíci rovná se čas ústřic

Od do starého Říma si lidé rádi pochutnávají na ústřicích v chladných měsících. To, že se ústřice konzumují po celém světě v měsících, které v …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS