KUCHAŘI S čepicí - Ostatní

30.11.2014

Alergeny v provozu veřejného stravování

Informace o alergenech

Potravinová alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na určitou potravinu nebo její složku.Nařízení EU č. 1169/2011 o poskytování informací spotřebitelům. Zákon o potravinách č. 110/1997 Sb. ve znění novely č. 139/2014 Sb.

"Metodické pokyny AHR alergeny zdroj …

pokračování

11.04.2012

Fitness strava

Recepty a strava pro sportovní výkony

fitnes

pokračování

11.04.2012

Jídelní hůlky

postup při používání jídelních hůlek

Držení jídelních hůlek

Hůlkami neklepeme o stůl ani o nádobí, hůlkami neukazujeme, nepícháme s nimi do jídla, ale odebíráme sousta shora. Z jídelních hůlek se snažíme vytvořit kleště, s jejichž …

pokračování

11.04.2012

Překládací příbor

postup při práci s překládacím příborem

Jídla slavných

Překládací příbor, hovorově „forleg“, je větší příbor určený k překládání pokrmu, přesunu surovin nebo míchání či přelévání jídla. Často se používá při práci před hostem nebo při překládání z …

pokračování

09.04.2012

Zdravotní omezení a diety

z praxe hotelové i nemocniční kuchyně

diety

Zdravotní omezení, alergie a diety – je jich celá řada a lépe než lékaři se v nich většinou vyznají zdravotní sestry a šéfkuchaři. Každá kuchyně má obvykle své číselné označení …

pokračování

05.04.2012

Oblíbené knihy a weby

inspirace a informace

inspirace a informace

Sushi a Japonská kuchyně: http://www.lambi-sushi.cz/

Gastro a sportovní foto: http://www.sportimage.cz/

Vyřezávání zeleniny: http://www.carving-studio.eu

pokračování

06.04.2012

Proč kuchař s čepicí?

vesele i vážně

Kuchari s cepici

Kuchařská čepice, francouzky Togue Blanche pravděpodobně vznikla jako postupný vývoj pokrývky hlavy v průběhu století. Někdy v 18. Století se ustálila bílá barva zřejmě z hygienických důvodů. …

pokračování

Šéfkuchař doporučuje:

Zázvorové perníčky

perníčky na Mikuláše i na Vánoce

Zázvorové perníčky

Suroviny:

6× PL med, 1× ČL zázvor, 3×ČL koření perník, 3× ČL soda, 6× ks vejce, 600g tuk …

Pokračování

Jak vykostit a naporcovat kapra

Kapr

Kapra zabijeme omráčením do hlavy těsně nad očima, je dobré ho před tím zabalit do utěrky, aby nám neklouzal. Následně řízneme …

Pokračování

Aktuálně

Zvěřinová paštika

Zvěřinová paštika

Suroviny

500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový …

"R" v anglickém měsíci rovná se čas ústřic

Od do starého Říma si lidé rádi pochutnávají na ústřicích v chladných měsících. To, že se ústřice konzumují po celém světě v měsících, které v …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS