KUCHAŘI S čepicí - Ostatní

30.11.2014

Alergeny v provozu veřejného stravování

Informace o alergenech

Potravinová alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na určitou potravinu nebo její složku.Nařízení EU č. 1169/2011 o poskytování informací spotřebitelům. Zákon o potravinách č. 110/1997 Sb. ve znění novely č. 139/2014 Sb.

"Metodické pokyny AHR alergeny zdroj …

pokračování

11.04.2012

Fitness strava

Recepty a strava pro sportovní výkony

fitnes

pokračování

11.04.2012

Jídelní hůlky

postup při používání jídelních hůlek

Držení jídelních hůlek

Hůlkami neklepeme o stůl ani o nádobí, hůlkami neukazujeme, nepícháme s nimi do jídla, ale odebíráme sousta shora. Z jídelních hůlek se snažíme vytvořit kleště, s jejichž …

pokračování

11.04.2012

Překládací příbor

postup při práci s překládacím příborem

Jídla slavných

Překládací příbor, hovorově „forleg“, je větší příbor určený k překládání pokrmu, přesunu surovin nebo míchání či přelévání jídla. Často se používá při práci před hostem nebo při překládání z …

pokračování

09.04.2012

Zdravotní omezení a diety

z praxe hotelové i nemocniční kuchyně

diety

Zdravotní omezení, alergie a diety – je jich celá řada a lépe než lékaři se v nich většinou vyznají zdravotní sestry a šéfkuchaři. Každá kuchyně má obvykle své číselné označení …

pokračování

05.04.2012

Oblíbené knihy a weby

inspirace a informace

inspirace a informace

Sushi a Japonská kuchyně: http://www.lambi-sushi.cz/

Gastro a sportovní foto: http://www.sportimage.cz/

Vyřezávání zeleniny: http://www.carving-studio.eu

pokračování

06.04.2012

Proč kuchař s čepicí?

vesele i vážně

Kuchari s cepici

Kuchařská čepice, francouzky Togue Blanche pravděpodobně vznikla jako postupný vývoj pokrývky hlavy v průběhu století. Někdy v 18. Století se ustálila bílá barva zřejmě z hygienických důvodů. …

pokračování

Šéfkuchař doporučuje:

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Jarní salát

chřest, zelenina, klíčky

Jarní salát

Zeleninový salát s kousky chřestu a bylinek spolu s rozpečenou bagetu.

Suroviny svazek ředkviček, svazek rukoly, 2ks chřest, červená paprika, 1× kedlubna, …

Pokračování

Aktuálně

Jak uvařit chřest

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolu a svážeme znovu provázkem a spaříme ve vroucí osolené vodě, do které jsme přidali šťávu z citrónu, bílé …

Rebarborový koláč

Rebarbora – jeden z prvních jarních zdrojů vitamínů a osvěžení.Zelenina, která se používá k desertům a skvělím koláčům.

Suroviny

Těsto: 100 g změklého másla, 200 g hladké …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS