27.03.2014
Na výrobu drštěk se používají tři předžaludky. Bachor je největší předžaludek a používá mikroby, čepec je navazuje na bachor je nejníž …
11.06.2012
300g bílého cukru, 3 ks vejce, 300g rikoty, 200g hladké mouky, 1× ks kypřící prášek, 100g škrobu, …
11.06.2012
svazek kudrnky, 100g kapar, 3ks natvrdo vařené vejce, tymián, sůl, pepř, červený vinný ocet.
Omytou nasekanou kudrnku nasekáme na jemno a vložíme do misky, přidáme tymián, sůl, …
11.06.2012
2 ks větších rajčat, 1 ks okurka, 1 ks cibule, bazalka, olivový olej, sůl, pepř, vinný ocet, bílí chléb,
Zeleninu opláchneme a nakrájíme spolu s cibulí na malé kousky. Bazalku …
11.06.2012
800g nasolená (sušená) treska, mouka, olivový olej, česnek, 400 rajčat, listový špenát
Tresku necháme namočenou ve studené …
11.06.2012
brambor, fenykl, mrkev, parmazán, olivový olej
Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit spolu s mrkví a fenyklem do osolené vody. Zeleninu vaříme …
11.06.2012
rozmarýn, sůl, pepř, česnek, (feferonka)
Oloupaný česnek nasekáme na jemné kousky, přidáme hrubou sůl, pepř a ručně nakrájený rozmarýn (v mixeru se zahřívá a ztrácí barvu) Do směsi se může …
11.06.2012
1000g hovězí kližky, 10 stroužků česneku, 2dcl olivový olej, 1× polévková lžíce celého pepře, mletý pepř, sůl, rajčata, červené víno
Do hrnce nalijeme poměrně velké …
11.06.2012
1s Perlička, sůl, pepř, 2dcl bílé víno, jalovec, 400g rajčata, 150g řapíkatý celer, olivový olej, 150g mrkev, 150g cibule,
Perličku zbavíme nečistot …
11.06.2012
Pici jsou silné, ručně dělané těstoviny, jejichž tvar je podobný tlustým …
11.06.2012
Vaření surovin, zejména těstovin al dente je způsob vaření, kdy surovina zůstává pevná, ale ne tvrdá. Těstoviny, které se vaří al dente mají nižší glykemický index a také …
11.06.2012
2ks cibule, 2ks mrkve, 1ks řapíkatý celer,300g brambor, olivový olej, tymián, 300g šunka, rajčata „pelati“, brambora, 1ks střední cuketa, ½ hlávky zelí, ½ hlávky kapusty, 300g bílé …
11.06.2012
0,5 kg cibule, 4 x polévková lžíce …
11.06.2012
1000g kuřecích jater, olivový olej, 2× polévková lžíce, 600g cibule, šalvěj, pepř, tomato …
01.06.2012
1kg rajčat, 1× díl řapíkatý celer, 1× díl mrkev, kudrnka, bazalka, kudrnka, olivový olej,chléb, …
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS