RECEPTY Šéfkuchaře - Recepty z Toskánska

27.03.2014

Lampredotto

Dršťky na kuchyni? - překvapení nebo tradice?

Lampredotto stánek ve Florencii

Legenda

Na výrobu drštěk se používají tři předžaludky. Bachor je největší předžaludek a používá mikroby, čepec je navazuje na bachor je nejníž …

pokračování

11.06.2012

Torta di Ricotta – koláč z rikoty

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Torta di Ricotta – koláč z rikoty

Suroviny:

300g bílého cukru, 3 ks vejce, 300g rikoty, 200g hladké mouky, 1× ks kypřící prášek, 100g škrobu, …

pokračování

11.06.2012

Salza Verde – studená omáčka ke grilovaným masům

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Salza Verde

Suroviny:

svazek kudrnky, 100g kapar, 3ks natvrdo vařené vejce, tymián, sůl, pepř, červený vinný ocet.

Postup:

Omytou nasekanou kudrnku nasekáme na jemno a vložíme do misky, přidáme tymián, sůl, …

pokračování

11.06.2012

Panzanella – letní salát s chlebem

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Panzanella

Suroviny:

2 ks větších rajčat, 1 ks okurka, 1 ks cibule, bazalka, olivový olej, sůl, pepř, vinný ocet, bílí chléb,

Postup:

Zeleninu opláchneme a nakrájíme spolu s cibulí na malé kousky. Bazalku …

pokračování

11.06.2012

Baccalla Toscana – solená treska s tomaty

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Baccalla Toscana – solená treska s tomaty

Suroviny:

800g nasolená (sušená) treska, mouka, olivový olej, česnek, 400 rajčat, listový špenát

Postup:

Tresku necháme namočenou ve studené …

pokračování

11.06.2012

Patata – pečené brambory s fenyklem

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

pečené brambory s fenyklem

Suroviny:

brambor, fenykl, mrkev, parmazán, olivový olej

Postup:

Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit spolu s mrkví a fenyklem do osolené vody. Zeleninu vaříme …

pokračování

11.06.2012

Arista – směs na pečené vepřové maso

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Arista

Suroviny:

rozmarýn, sůl, pepř, česnek, (feferonka)

Postup:

Oloupaný česnek nasekáme na jemné kousky, přidáme hrubou sůl, pepř a ručně nakrájený rozmarýn (v mixeru se zahřívá a ztrácí barvu) Do směsi se může …

pokračování

11.06.2012

Peposo alla formacina – hovězí maso ve vlastní šťávě

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Peposo alla formacina

Suroviny:

1000g hovězí kližky, 10 stroužků česneku, 2dcl olivový olej, 1× polévková lžíce celého pepře, mletý pepř, sůl, rajčata, červené víno

Postup:

Do hrnce nalijeme poměrně velké …

pokračování

11.06.2012

Sugo di Faraona in Bianco – perlička v bílém víně s tagliatelemi

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Sugo di Faraona in Bianco

Suroviny:

1s Perlička, sůl, pepř, 2dcl bílé víno, jalovec, 400g rajčata, 150g řapíkatý celer, olivový olej, 150g mrkev, 150g cibule,

Postup:

Perličku zbavíme nečistot …

pokračování

11.06.2012

Pici all aglione – těstoviny s tomaty a česnekem

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Pici all aglione – těstoviny s tomaty a česnekem

Suroviny:

Pici jsou silné, ručně dělané těstoviny, jejichž tvar je podobný tlustým …

pokračování

11.06.2012

Spaghetti Piselli – špagety s hráškem

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Spaghetti Piselli

Suroviny:

Vaření surovin, zejména těstovin al dente je způsob vaření, kdy surovina zůstává pevná, ale ne tvrdá. Těstoviny, které se vaří al dente mají nižší glykemický index a také …

pokračování

11.06.2012

Ribollita - slavná toskánská polévka z chleba, fazolí a zeleniny

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Ribollita

Suroviny:

2ks cibule, 2ks mrkve, 1ks řapíkatý celer,300g brambor, olivový olej, tymián, 300g šunka, rajčata „pelati“, brambora, 1ks střední cuketa, ½ hlávky zelí, ½ hlávky kapusty, 300g bílé …

pokračování

11.06.2012

Crostini di Cipolle all Vinsanto – toasty s cibulí dušenou ve víně

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Crostini di Cipolle all Vinsanto – toasty s cibulí dušenou ve víně

Suroviny:

0,5 kg cibule, 4 x polévková lžíce …

pokračování

11.06.2012

Crostini Toscani – toasty se směsí z drůbežích jater

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Crostini Toscani – toasty se směsí z drůbežích jater

Suroviny:

1000g kuřecích jater, olivový olej, 2× polévková lžíce, 600g cibule, šalvěj, pepř, tomato …

pokračování

01.06.2012

Papa all Pomodoro – polévka z tomatů a chleba

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Papa all Pomodoro – polévka z tomatů a chleba

Suroviny:

1kg rajčat, 1× díl řapíkatý celer, 1× díl mrkev, kudrnka, bazalka, kudrnka, olivový olej,chléb, …

pokračování

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS